Στην Ελλάδα μία απογραφή σκότωσε χιλιάδες ηλικιωμένους

12:17 3/4/2012 - Πηγή: 24wro
Μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα εμφανιζόταν να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό υπεραιωνόβιων σε όλη την Ευρώπη...
Αυτό τουλάχιστον προέκυπτε από τα στοιχεία για τους συνταξιούχους και τους λαμβάνοντες διάφορα επιδόματα. Ξαφνικά όμως, οι υπερεκατονταετείς συμπολίτες μας άρχισαν να... αποδεκατίζονται.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες μειώθηκαν κατά 16.000 άτομα -σηλαδή κατά 65%(!) - και η Ελλάδα
κινδυνεύει πλέον να χάσει τα πρωτεία.
Δεν έπεσε καποια επιδημία, ούτε φταίνε οι περικοπές μισθών-συντάξεων που (κάποιοι θα έλεγαν ότι) "στέρησαν από τους απόμαχους της ζωής τα φάρμακα και το καθημερινό γιαουρτάκι".Η αιτία είναι η απογραφή των συνταξιούχων-επιδοματούχων και οι αυστηροί έλεγχοι που διενεργούν το υπουργείο Εργασίας και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Από τους 23.550 υπεραιωνόβιους που έπειρναν συντάξεις ή κάποιο επίδομα, οι 16.000 δεν εμφανίσθηκαν στην απογραφή, ούτε έδωσαν άλλα σημεία ζωής.Προφανως, εκείνοι που εισέπρατταν τη σύνταξη και το επίδομα των πεθαμένων, προτίμησαν να "κάνουν την πάπια", με την ελπίδα ότι δεν θα αποκαλυφθούν τελικά.Πάντως ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν κι όσοι έπαιρναν συντάξεις και επιδόματα πεθαμένων θα αναγκασθούν να επιστρέψουν όσα έπαιρναν. Το ποσό είναι κολοσσιαίο, κάπου 4 δισ. ευρώ συνολικά και τα Ταμεία δεν μπορούν να το αγνοήσουν.Ο φόβος είναι μήπως η προσπάθεια εγκαταλειφθεί ή ατονήσει μετά τις εκλογές, όταν - κατά πάσα πιθανότητα - κάποιος νέος φέρελπις υπουργός αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του τομέα Εργασίας- ΚοινωνικήςΑσφάλισης.
Keywords
Τυχαία Θέματα