Στην ΕΕ η διάσωση έγινε ρουτίνα...

23:20 5/5/2011 - Πηγή: 24wro
«Η ρουτίνα της διάσωσης», είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου σχολίου της ...Frankfurter Allgemeine Zeitung (του Χόλγκερ Στέλτσνερ) για το ευρωπακέτο προς την Πορτογαλία, την ευρωκρίση και την Ελλάδα:
«Φαίνεται ότι στην ΕΕ η διάσωση έγινε ρουτίνα, αν και ταυτόχρονα αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός. Ενώ η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η Κομισιόν επιδεικνύουν συνέπεια και συστηματικότητα στην παροχή βοήθειας οι αγορές
δεν εντυπωσιάζονται σχεδόν καθόλου από τα δισεκατομμύρια των εγγυήσεων.

Μήπως πρόκειται για κεκτημένη ταχύτητα των αγορών; Επιτρέπεται άραγε να ελπίζουμε σε ένα αίσιο τέλος της κρίσης χρεών;
Οι αγορές διαμηνύουν ακριβώς το αντίθετο για την Ελλάδα: παρά την ευρωβοήθεια τα διετή ελληνικά ομόλογα έχουν αποδόσεις 25%, εάν βρουν βέβαια επενδυτή.

Το μήνυμα είναι σαφές
Οι μέχρι τώρα προσπάθειες απέτυχαν, αν και οι Έλληνες εδώ και ενάμισι χρόνο υποβάλλονται σε μεγάλες θυσίες, αν και έλαβαν δισεκατομμύρια ευρώ η χώρα τους είναι ακόμη μακριά από την δημοσιονομική και οικονομική ανάκαμψη. Η ευρωκρίση αναδεικνύεται τελικά σε κρίση των πολιτικών και των οικονομικών δομών σε πολλές χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

Μια βιώσιμη βελτίωση μπορεί να επιτευχθεί μόνον με πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τόσο στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, όσο και αλλού.»

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα