Σχετικά με τη συνεργασία του κ. Καμίνη και του υπουργείου Υγείας για τα ζητήματα του κέντρου της Αθήνας

17:26 16/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ανακοινώθηκε χθες ότι ο Δήμος της Αθήνας υπέγραψε ένα ακόμα μνημόνιο ...
συνεργασίας με το υπουργείο υγείας για δράσεις στον τομέα της δημόσιας Υγείας.
Ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης και του Δήμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Δήμος της Αθήνας συνάπτει μνημόνιο
με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το ίδιο έγινε και το 2007. Ακόμη όμως δεν έχουν πει, τι έγινε με το προηγούμενο μνημόνιο που είχε υπογραφεί με την τότε δημοτική αρχή, προκειμένου να υλοποιηθεί η αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρειών του Δήμου Αθηναίων που σαν αποτέλεσμα είχε από τα έξι ιατρεία που λειτουργούσαν, σήμερα να λειτουργούν τα τέσσερα!

Επίσης δεν έχει πει ο σημερινός Δήμαρχος κ. Καμίνης και η δημοτική αρχή, πού σκορπίστηκαν τα 15 εκατ. ευρώ που πήρε ο Δήμος, από τα 50 εκατ. που προέβλεπε το μνημόνιο, διότι στα δημοτικά ιατρεία δεν πήγαν. Επίσης ρωτάμε πότε θα δοθούν τα υπόλοιπα 35 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το μνημόνιο μέχρι το 2012 και ακόμα τα περιμένει ο Δήμος .

Ο υπουργός υγείας και η τρόικα προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς σε περικοπή των κονδυλίων για το 2012 στην δημόσια υγεία, διαλύουν το ΕΣΥ με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τη διάλυση των θεραπευτηρίων του ΙΚΑ και το κλείσιμο νοσοκομείων όπως αυτό του Γενικού Πατησίων. Αναρωτιόμαστε λοιπόν ,πως και που θα ενταχθούν οι τοξικοεξαρτημένοι που δεν είναι σε λίστες απεξάρτησης, όταν ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ και άλλοι οργανισμοί και δίκτυα υπηρεσιών απεξάρτησης κλείνουν. Το να μοιραστούνε 1.000.000 σύριγγες και προφυλακτικά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό και καταπληκτικό διαφημιστικό εύρημα αλληλεγγύης και ενδιαφέροντος.

Η υποβάθμιση περιοχών της Αθήνας προκαλείται όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και όταν δεν υπάρχουν υποδομές πρόνοιας, γεγονός που περίτρανα αποδεικνύει η σημερινή δημοτική αρχή ότι δεν έχει.
Αλήθεια, με ποιο τρόπο σκοπεύει να αντιμετωπίσει ο κ Καμίνης και ο υπουργός προστασίας του πολίτη την παράνομη πορνεία, όπως την χαρακτηρίζουν. Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες που εκδίδονται στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν θύματα του trafficking, πρόσωπα δηλαδή που είναι θύματα κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική και οικονομική τους εκμετάλλευση. Και είναι επίσης γνωστό, ότι το κράτος οφείλει να παρέχει ειδική προστασία στα θύματα του trafficking βάσει της διεθνούς και της εθνικής νομοθεσίας.

Τα προβλήματα της Αθήνας και ιδιαίτερα του κέντρου της δεν θα λυθούν αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές πολιτικές που δεν θα εξωραΐζουν τα προβλήματα αλλά θα διαμορφώνουν ένα τοίχος ουσιαστικής προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πολιτικές που θα έχουν προνοιακές στοχεύσεις και θα αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, τους τοξικοεξαρτημένους, τους άστεγους, τους άπορους για ένα πιάτο φαγητό.

Όλη λοιπόν η σημερινή φιέστα των κυρίων ΚαμίνηΛοβέρδου δεν είναι παρά ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης και του δήμου.

Αυτή η
Keywords
Τυχαία Θέματα