Πρόστιμο σε μακροχρόνια άνεργη επειδή δεν είχε εισιτήριο

06:20 9/10/2013 - Πηγή: 24wro


Πρόστιμο 72 ευρώ έκοψαν ελεγκτές του ΟΑΣΑ σε μακροχρόνια άνεργη και την...

ανάπηρη μητέρα της, καθώς αδυνατούσαν να πληρώσουν 1,20 που κοστίζει το εισιτήριο. Αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο σε 20 ημέρες, θα δεκαπλασσιασθεί, θα γίνει 720 ευρώ. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού κάνει έκκληση στους πολίτες να ενεργοποιηθούν καλώντας τις Οδικές Συγκοινωνίες, ώστε να σταματήσει η μεταβίβαση της οφειλής στην
εφορία.

Πρόκειται για μία 31χρονη μακροχρόνια άνεργη και την 53χρονη μητέρα της, που είναι Άτομο με Ειδικές Ανάγκες και 80% αναπηρία, που “διαβιούν χάρη στην ανοχή που δείχνει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας που νοικιάζουν (δεν έχουν να πληρώσουν από τον Απρίλιο του 2013) αλλά και στην πενιχρή βοήθεια που λαμβάνουν από συγγενείς”.

“Λόγω της σοβαρής οικονομικής αδυναμίας των δύο γυναικών, η 31χρονη επιβιβάστηκε σε λεωφορείο χωρίς εισιτήριο και σε έλεγχο που έγινε από ελεγκτή του ΟΑΣΑ, κόπηκε πρόστιμο 72 ευρώ, παρότι η κυρία ενημέρωσε επανειλημμένα τον ελεγκτή ότι είναι μακροχρόνια άνεργη. Η κοπέλα ήρθε άμεσα σε επαφή με τις ΟΣΥ Α.Ε. και ενημέρωσε εγγράφως για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, ενώ παράλληλα έστειλε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά της. Δυστυχώς ο ΟΣΥ απάντησε στις 17/09 ότι το πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί, αλλιώς θα μεταβιβαστεί εντός 20 ημερών στην εφορία όπου θα δεκαπλασιαστεί και θα γίνει 720 ευρώ συνολικά. Δηλαδή για ένα εισιτήριο 1.20 ευρώ το τελικό πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσει στην εφορία η μακροχρόνια άνεργη ασθενής μας είναι 720 ευρώ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Το ΜΚΙΕ χαρακτηρίζει “χαριστικό χτύπημα για τις δύο γυναίκες που βρίσκονται ψυχικά και σωματικά στην εξαθλίωση, ενώ αυτό που ουσιαστικά χρειάζονται είναι κοινωνική ευαισθησία και στήριξη”, ενώ ενημερώνει πως στις έγγραφες εκκλήσεις του για το θέμα, ο ΟΣΥ δεν έχει απαντήσει. Καλεί λοιπόν σε “βοήθεια όλης της κοινωνίας ώστε να σταματήσουμε ΑΜΕΣΑ την μεταβίβαση της οφειλής στην εφορία”,στέλνοντας μηνύματα και μέιλ στις Οδικές Συγκοινωνίες.

newsroom enet
Keywords
Τυχαία Θέματα