Πώς θα κάνετε χαρούμενη τη σύντροφο σας

20:51 19/10/2013 - Πηγή: 24wro
Είτε είστε νιόπαντροι είτε ετοιμάζεστε να γιορτάσετε την 25η επέτειό σας...
ένα πράγμα που θα πρέπει να έχετε μάθει μέχρι τώρα είναι ότι αν η γυναίκα σας δεν είναι χαρούμενη, τότε κανείς δεν είναι χαρούμενος.
Το να κάνετε, λοιπόν, χαρούμενη τη γυναίκα σας είναι το μυστικό για να ζείτε ευτυχισμένοι και, για να το πετύχετε, χρειάζεται δουλειά:

Πρέπει να διατηρείτε την επικοινωνία μεταξύ σας, να κρατάτε ζωντανή τη φλόγα του ρομαντισμού και να κατανοείτε τις ανάγκες της.

Βρείτε χρόνο για εκείνη

Όσο πολυάσχολος κι αν είστε, πρέπει πάντα να βρίσκετε χρόνο για να αφιερώνετε
αποκλειστικά σε εκείνη. Βγάλτε την έξω για φαγητό, μία φορά την εβδομάδα ή έστω δύο φορές τον μήνα, πηγαίνετε να δείτε μαζί μία ταινία, κάντε μία δραστηριότητα μαζί (π.χ. βόλτα με το ποδήλατο). Αν περνάτε όλο τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σας με φίλους ή απλά «αράζοντας» στο σπίτι, η φλόγα του ερωτισμού που κάνει την σχέση σας τόσο ξεχωριστή σιγά-σιγά θα σβήσει.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Όσο δελεαστικό κι αν σας φαίνεται να μένετε αξύριστος για μέρες ή να κυκλοφορείτε στο σπίτι με τις τρύπιες φόρμες σας, πιθανώς η γυναίκα σας να μην το βλέπει έτσι. Προσπαθήστε να περιποιείστε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας, κάντε μπάνιο καθημερινά για να μυρίζετε ωραία και φροντίστε να γίνεστε όμορφος για εκείνη. Αν έχει σταματήσει να σας απασχολεί η εξωτερική σας εμφάνιση, κι αν έχει αρχίσει και εκείνη να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, αποχαιρετίστε τον ρομαντισμό...
Ταξιδέψτε μαζί

Πόσο καιρό έχετε να πάτε ένα ταξίδι ή μία εκδρομή οι δυο σας; Δε μπορεί να σας υποσχεθεί κανείς πως οι αποδράσεις από την καθημερινότητα θα αποτελέσουν μακροπρόθεσμες λύσεις στα ενδεχόμενα προβλήματά σας, όμως σίγουρα θα σας δώσουν ιδανικές ευκαιρίες να περάσετε χρόνο μαζί της σε ένα νέο περιβάλλον και να εκτιμήσετε περισσότερο την σχέση σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο να προγραμματίζετε ένα ταξίδι, έστω για λίγες ημέρες, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Αφήστε τα παιδιά στην γιαγιά και τον παππού ή σε κάποια νταντά και θυμηθείτε πόσο όμορφο είναι να ανακαλύπτετε μαζί τον κόσμο!
Ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι

Ακόμα κι αν περνάτε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σας στο σπίτι με τα παιδιά, πάντα υπάρχει χώρος για ρομαντισμό. Μερικές απλές κινήσεις από εσάς μπορούν να κάνουν τη διαφορά: Φέρτε της λουλούδια μία στο τόσο, ανάψτε μερικά κεριά, βάλτε λίγη χαλαρωτική μουσική αφού βάλετε τα παιδιά για ύπνο το βράδυ και αφιερώστε χρόνο ο ένας στον άλλον για να συζητήσετε ή έστω για να δείτε μαζί μία ταινία. Βοηθήστε την στο καθάρισμα ή συμμάζεμα του σπιτιού, για να νιώθετε και οι δύο πιο όμορφα στον χώρο που ζείτε και δώστε έμφαση στην κρεβατοκάμαρά σας, ώστε να είναι καθαρή, να μυρίζει ωραία και να σας δημιουργεί την διάθεση να περνάτε ρομαντικές στιγμές εκεί.
Μην ξεχνάτε να της δείχνετε την αγάπη σας

Αν θέλετε να διατηρήσετε τον ρομαντισμό στην σχέση σας, δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρείτε τη γυναίκα σας δεδομένη. Το ξέρει ότι την αγαπάτε (και εσείς ξέρετε ότι σας αγαπά) αλλά θα πρέπει και να της το λέτε καθημερινά, να της θυμίζετε πόσο σημαντική είναι στη ζωή σας και γιατί. Επίσης, δεν αρκεί να είστε τρυφερός μαζί της μόνο στην κρεβατοκάμαρα. Βρείτε χρόνο για να την αγκαλιάζετε, να την χαϊδεύετε και να την φιλάτε όσο πιο συχνά μπορείτε.
Διατηρήστε την επικοινωνία

Η ειλικρίνεια και η επικοινωνία είναι βασικά στοιχεία για κάθε σταθερή σχέση. Αν θέλετε να είναι η γυναίκα σας πάντα χαρούμενη, πρέπει να μοιράζεστε μαζί της τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας, όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται αυτό, και να ακούτε όσα έχει να σας πει. Σημαντικό μέρος της επικοινωνίας αποτελεί και ο αμοιβαίος συμβιβασμός. Οι αποφάσεις που παίρνετε θα πρέπει να είναι κοινές, όχι ατομικές, και οι λύσεις που θα βρίσκετε στα προβλήματα που μπορεί κατά καιρούς να προκύπτουν θα πρέπει να σας ικανοποιούν και τους δύο.
Γυμναστείτε μαζί

Η γυμναστική μαζί με τη γυναίκα σας αποτελεί ιδανικό τρόπο να διατηρήστε και οι δύο υγιείς, να βοηθάτε τον οργανισμό σας να εκλύει ταυτόχρονα ενδορφίνες (τις ορμόνες της χαράς) και να τονώνετε την χημεία που υπάρχει μεταξύ σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να κάνετε μαζί κάποιο είδος γυμναστικής –ακόμα κι αν πρόκειται απλά για τρέξιμο.
Σεξ όπως παλιά

Το σεξ πρέπει να προκαλεί και στους δύο ένταση και ενθουσιασμό! Δεν χρειάζεται να θυμίζει σκηνές από ταινία πορνό (αν και τα πορνό κάτι έχουν να μας μάθουν, όπως είπαμε σε παλαιότερο άρθρο του Mama365), αλλά να έχει ποικιλία, να είναι... περιπετειώδες και να γίνεται συχνά (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όσο κουρασμένοι κι αν είστε!).
Να είστε μπαμπάς όχι babysitter

Αν έχετε παιδιά προσπαθήστε να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μαζί τους και μην περιμένετε να κουραστεί η γυναίκα σας για να αναλάβετε εσείς. Σαφώς λατρεύει και εκείνη τα παιδιά σας, αλλά θα λάτρευε και εσάς περισσότερο αν την βοηθούσατε όσο περισσότερο μπορούσατε. Κι αν σας φαίνεται δύσκολο το να κάνετε με τα παιδιά ό,τι κάνει η γυναίκα σας (π.χ. να ζωγραφίζετε μαζί τους ή να παίζετε με τις κούκλες) μπορείτε να συνεισφέρετε διαφορετικά, π.χ. πηγαίνοντάς τα στο πάρκο ή στο σινεμά. Επίσης, δώστε στη γυναίκα σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί ή να κάνει κάτι για τον εαυτό της αναλαμβάνοντας τα παιδιά αποκλειστικά εσείς μία στο τόσο για κάποιες ώρες.
Οι ανάγκες της

Δεν είναι εύκολο, όταν υπάρχουν παιδιά, να βρει ο κάθε γονιός χρόνο για τον εαυτό του. Είναι, όμως, σημαντικό μία στο τόσο να το επιδιώκετε και να δίνετε αυτή την ευκαιρία ο ένας στον άλλον. Μην στερείτε, λοιπόν, στη γυναίκα σας μικρές προσωπικές χαρές της, όπως το να ασχολείται πού και πού με το αγαπημένο της χόμπι, να συναντά τις φίλες της ή να επισκέπτεται την οικογένειά της. Επιπλέον, δώστε σημασία σε προβλήματα ή δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζει με την δουλειά της. Συζητήστε τα μαζί της, πείτε τη γνώμη σας, στηρίξτε την και μην ξεχνάτε ποτέ πόσο δύσκολο είναι να είσαι σύζυγος, μητέρα και εργαζόμενη ταυτόχρονα.

treloi.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα