Πως περιγράφει το νέο κόμμα ο ίδιος ο Καστανίδης

06:32 3/3/2012 - Πηγή: 24wro

Tο περίγραμμα του νέου, υπό εκκόλαψη, πολιτικού φορέα που εξήγγειλε ο ίδιος, προκύπτει σαφώς από το ...

απομαγνητοφωνημένο σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Χάρη Καστανίδη στον Βήμα FM.
Ιδού τα σημαντικότερα σημεία:
-Εάν θα δημιουργηθεί νέο κόμμα.
- Ήδη έχει ξεκινήσει μια συνεννόηση και μια συζήτηση μεταξύ των βουλευτών που έχουν διαγραφεί. Νομίζω ότι, πλέον, η ψυχική διάνοια έχει αποχωρήσει από το ηγετικό μόρφωμα του ΠΑΣΟΚ και συνεννοούμαστε, ώστε να συντονίσουμε τις Κοινοβουλευτικές και πολιτικές
μας δραστηριότητες. Ό, τι είναι ανακοινώσιμο θα γίνει τις επόμενες μέρες
-Εάν θα συμπορευτεί με τους αντιμνημονιακούς και των άλλων κομμάτων
- Έχετε βγάλει εσείς τέτοιο συμπέρασμα. Όχι μόνο δεν συμπορευόμαστε με τι δύο εκδοχές μνημονιακών η αντιμνημονιακών, αλλά θα υποστηρίξουμε μια πολιτική πρόταση η οποία είναι απέναντι και στις δύο αυτές εκδοχές.

-Ποια θα είναι η νέα πολιτική πρόταση
Θα υποστηρίξουμε πολιτικές προτάσεις για το καλό της χώρας μας. Υπάρχουν δύο πόλοι αυτή την ώρα. Υπάρχει ο πόλος εκείνος ο οποίος λέει τυφλή υποταγή στην έμπνευση των μέτρων ελεύθερης κατεύθυνσης των δανειστών μας . Κι υπάρχει κι ο άλλος πόλος ο οποίος λέει όχι σ όλα. Αλλά δεν λέει τίποτα άλλο.
Εμείς, όσοι συνεννοούμαστε μεταξύ μας, δεν είμαστε προς τον έναν η άλλο πόλο. Θέλουμε να εκφράσουμε μια πολύ θετική πολιτική η οποία θα λαμβάνει υπόψη της ό, τι η χώρα έχει, ήδη, δεσμευτεί με διεθνείς υποχρεώσεις και θα διαμορφώσουμε μια ρεαλιστική και ταυτόχρονα ριζοσπαστική κατεύθυνση της χώρας εξόδου από την κρίση. Με μια πολιτική την οποία, εγώ τουλάχιστον, την έχω χαρακτηρίσει -και μάλλον αυτό θα υιοθετηθεί – ως πολιτική εθνικών ισοδυνάμων.
Θα είναι μια ρεαλιστική κατεύθυνση να οδηγηθούμε, εν τω γένει έχων, δηλαδή παρά τις δεσμεύσεις της χώρας, με μια πολιτική η οποία θα αντιρροπεί, μια πολιτική, καθαρώς, εθνικώς, σχεδιασμένη. Αμιγώς, εθνικώς σχεδιασμένη γιατί δεν απαιτείται συμφωνία με την τρόικα, ώστε να αντιρροπεί τις αρνητικές συνέπειες της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
-Θα συμπορευτείτε με μικρά κόμματα
Συμπίπτουμε με πολλές από τις απόψεις πολλών βουλευτών, εμείς οι οποίοι συμμετέχουμε σ αυτή τη συζήτηση Υπάρχει πάντοτε μια φυσιολογική τάση να μιλάμε για εκείνους που είναι πάντα πιο γνωστοί. Μιλάω για μένα και τη Λούκα Κατσέλη. Υπάρχουν όμως κι άλλοι θαυμάσιοι άνθρωποι εκεί μέσα, έντιμοι άνθρωποι με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και συγκεκριμένες απόψεις για τη χώρα και τα προβλήματά της και συμμετέχουν σ αυτή τη συζήτηση
-Συζητάτε και με βουλευτές που είναι μέσα στο ΠΑΣΟΚ
Ασφαλώς
-Με τους διαγραφέντες της Νέας Δημοκρατίας
Πολύ ενδιαφέρουσα φαντασία, εάν πρέπει να μιλήσουμε στη βάση μιας δημοκρατικής και ριζοσπαστικής λύσης που αντιστοιχεί στη προοδευτική ιδεολογία της κεντροαριστεράς. Αντιλαμβάνεστε ότι προσδιορίζω και τον προσανατολισμό και την κατεύθυνση της συζήτησης που διεξάγεται.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα