Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Γυρίζω περισσότερο αισιόδοξος στην Αθήνα

06:06 3/3/2012 - Πηγή: 24wro

Γυρίζω στην Αθήνα περισσότερο αισιόδοξος...

είπε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες», μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

«Είναι σαφές πλέον ότι η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε. «Η Ευρώπη μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Ας μην τη διαψεύσουμε. Ας διαψεύσουμε
όσους προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί. Η Ελλάδα μπορεί και θα το αποδείξει. Είναι σαφές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι παράλληλα με την εξάλειψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τις μεταρρυθμίσεις που θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα, είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα με άμεσο αποτέλεσμα» επισήμανε, ενώ υπεραμύνθηκε πλήρως του προγράμματος, αναφέροντας ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού ήταν αναπόφευκτες.
Στα πλαίσια αυτά έθεσε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα πρέπει να αναληφθούν το επόμενο διάστημα. Όπως ανέφερε, τα μέτρα θα πρέπει να ενισχύσουν τη ρευστότητα και την απασχόληση, ανοίγοντας «παράθυρο ευκαιρίας» για έξοδο από την κρίση.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το PSI θα ολοκληρωθεί επιτυχώς. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη επιτυχούς έκβασής τους, ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για «μια υπόθεση εργασίας», που θα αντιμετωπιστεί εάν προκύψει, με βάση τις ανάγκες που θα υπάρχουν.
Πρόσθεσε ότι «έχει έρθει η ώρα να αντικατασταθεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, ελλειμμάτων και νέων μέτρων με ενάρετο κύκλο μεταρρυθμίσεων, εξυγίανσης και ανάπτυξης», δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, τα μεγάλα έργα των αυτοκινητοδρόμων που έχουν σταματήσει και την προσέλκυση χρηματοδοτικών πόρων από το εξωτερικό και διεθνείς οργανισμούς για τη στήριξη επενδύσεων.
Επίσης, επισήμανε ότι είναι αναγκαία η ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, την προώθηση των εξαγωγών και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εξερεύνηση πιθανόν υποθαλάσσιων πηγών ενέργειας.
«Και τέλος last but not least, να συνεχίσουμε την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, της πάταξη της παραοικονομίας και το σχεδιασμό ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος», ανέφερε.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα