Πιέσεις Όλι Ρεν στη Ρώμη

17:56 9/11/2011 - Πηγή: 24wro
Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο... Τρεμόντι, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν ζητά διευκρινήσεις, εντός δύο ημερών, σχετικά με το πώς εννοεί ότι να εφαρμόσει τα μέτρα για την ανάπτυξη που ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην επιστολή ζητά την εφαρμογή νέων έκτακτων μέτρων με περικοπές και μειώσεις των δημοσίων δαπανών διότι εκτιμά ότι οι εξελίξεις στις αγορές έχουν ακυρώσει τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τα μεσημβρινά τηλεοπτικά δίκτυα στα ιταλικά κανάλια, χωρίς πρόσθετο πακέτο μέτρων, η Ιταλία είναι πολύ
πιθανό να μην καταφέρει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της μέχρι το 2013.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της επιστολής Ρεν ζητεί διευκρινίσεις σχετικά με την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την πώληση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, την διευκόλυνση των απολύσεων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο ευρωπαίος επίτροπος επιθυμεί επίσης να πληροφορηθεί πώς θα ξοδευτούν τα κονδύλια της Ένωσης και με ποιο τρόπο θα ενισχυθούν οι διάφορες υποδομές. Κάθε τομέας της κυβερνητικής δράσης εξετάζεται με μεγεθυντικό φακό. Με ευθεία αναφορά και στην αξιοποίηση και ενίσχυση της παιδείας και στον ξεκάθαρο περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Η ιταλική κυβέρνηση στο μεταξύ αναμενόταν να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της γερουσίας την τροπολογία στον νόμο οικονομικής σταθερότητας, που περιέχει μεγάλο μέρος των μέτρων που ζητήθηκαν από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει, η εν λόγω τροπολογία, εξετάζεται, την ώρα αυτή, από τον ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Η οριστική έγκριση του νόμου σταθερότητας από το κοινοβούλιο --μετά την οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεσμεύθηκε να παραιτηθεί-- αναμένεται να δοθεί το πολύ μέχρι το τέλος του μηνός.


Keywords
Τυχαία Θέματα