Οι ξενύχτηδες μαθητές έχουν χαμηλότερες επιδόσεις στο σχολείο

23:01 16/11/2013 - Πηγή: 24wro
Το ξενύχτι για τους περισσότερους εφήβους αποτελεί κάτι σαν ιεροτελεστία...
όμως έρχεται η ώρα που πληρώνουν το “τίμημα” όταν βλέπουν τις χαμηλές σχολικές τους επιδόσεις. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι ο λιγότερος ύπνος έχει επίπτωση στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το Πανεπιστημίο Berkeley της California συνέκριναν το πώς οι διαφορετικές συνήθειες ύπνου 2.700 εφήβων , ηλικίας 13 έως 18 , που πλήττουν τη σχολική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Από τα ευρήματα διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που κοιμόταν αργότερα από
τις 23:30 είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολείο, σε σύγκριση με τους εφήβους που κοιμόταν νωρίτερα. Ωστόσο το ερώτημα που θέτουν οι ερευνητές είναι το εξής: Γιατί μερικοί έφηβοι μένουν ξύπνιοι μέχρι τόσο αργά, ενώ θα μπορούσαν να πάνε για ύπνο νωρίτερα; Το εσωτερικό ρολόι του καθένα σίγουρα παίζει ρόλο στον καθορισμό του ύπνου. Πάραυτα, οι έφηβοι μπορεί να μη συνειδητοποιούν το κατά πόσο η στέρηση ύπνου τους επηρεάζει, τόσο σωματικά και όσο και συναισθηματικά. “Τα καλά νέα είναι ότι η συμπεριφορά ύπνου είναι τροποποιήσιμη αρκεί να γίνει με τη σωστή υποστήριξη”, εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Lauren Asarnow. Όποια και αν είναι η αιτιά που το παιδί σας μένει ξύπνιο μέχρι αργά, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις συμβουλές που δίνει ο δρ. Lauren Asarnow. Χαμηλώστε τον φωτισμό του δωματίου, δύο ώρες πριν τον ύπνο.

Καλο είναι, μισή ώρα πριν πέσει για ύπνο το παιδί σας, να μην έχει καμια ενασχόληση με υπολογιστή, τάμπλετ και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ο διαλογισμός ή η γιόγκα θα βοηθούσαν για την αποφόρτιση της έντασης.

healthpro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα