Οι Γερμανοί χτυπάνε τη Μέρκελ, «σκοτώνοντας» την Ελλάδα

20:32 19/6/2011 - Πηγή: 24wro

Τα δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο, τις τελευταίες ημέρες…
είναι όλο και πιο «επιθετικά» ως προς την πολιτική που ακολουθεί η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
«Ως πότε θα βοηθάμε τους αδύναμους» αναρωτιούνται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους οι Γερμανοί, αλλά αυτή τη φορά προχωρούν ένα βήμα πιο μπροστά: Το περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί αύριο, Δευτέρα, με το πρωτοσέλιδό του πρωτίστως «στοχεύει» την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ:
«Ξαφνικός και αναμενόμενος» ο θάνατος του ευρώ με την κατάρρευση της Ελλάδας…
Οι πρωτοβουλίες και κυρίως οι συμφωνίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο της Άνγκελα Μέρκελ έχει πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων ακόμη και εντός της Βουλής.
Μπορεί η Καγκελάριος να συμφώνησε με τον Νικολά Σαρκοζί για την συμμετοχή, σε εθελοντική βάση, των ιδιωτών πιστωτών σε ένα νέο μεγάλο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ωστόσο θα έπρεπε πρώτα να... συμφωνήσουν μαζί της οι «εσωτερικοί» σύμμαχοι και αντίπαλοι.
Ο χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ θεωρεί εκ των ουκ άνευ την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Την ίδια άποψη εκφράζουν και δεκάδες άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ καταγράφονται και οργισμένες αντιδράσεις, οι οποίες σύμφωνα με το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών της αντιπολίτευσης, Τόμας Όπερμαν, μπορεί να έχουν ως συνέπεια να μην συγκροτήσει η Μέρκελ στη βουλή πλειοψηφία υπέρ του πακέτου στήριξης!
Η «επιβεβλημένη» συναίνεση για το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται ότι προσκρούει σε σθεναρή αντίδραση στη Γερμανική πλευρά!
Ο «πόλεμος» στη Γερμανία, εξαιτίας του σκεπτικισμού που έχει πυροδοτήσει η ελληνική κρίση, δε θα τελειώσει έτσι εύκολα. Είναι θέμα «κόστους» για τους ίδιους. Μπορεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να αρχίζουν και επίσημα από σήμερα στο Λουξεμβούργο τις διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση του περιεχομένου και των όρων της νέας βοήθειας, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην «παρθενική» του συμμετοχή, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα παραμένει η Σύνοδος Κορυφής που πραγματποιείται στις 23-24 Ιουνίου.
Εκεί είναι που θα φανεί στην ουσία πώς θα αντιμετωπίσουν οι δανειστές μας το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και αν θα ανάψει το «πράσινο φως» για το νέο μεγάλο «μνημόνιο» που θα έχει ισχύ μέχρι και το 2015.
Εκεί είναι που θα κριθεί και η Άνγκελα Μέρκελ από τους γερμανούς πολιτικούς συμμάχους και αντιπάλους. Το μήνυμα, πάντως, φρόντισαν να της το στείλουν εγκαίρως…

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα