Τσίπρας: Έγκλημα η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

19:37 19/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του σήμερα στην συζήτηση …
για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή επανέλαβε την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη λαϊκή ούτε την κοινοβουλευτική νομιμοποίηση για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε
ότι χρησιμοποιούνται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα ως «εργαλείο εκβιασμού του λαού», κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το μεσοπρόθεσμο και τόνισε ότι «η μοναδική δημοκρατική διέξοδος είναι άμεση προσφυγή στις κάλπες και η συνταγματική αναθεώρηση με ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα».
Κατηγόρησε ακόμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο αγαπημένος της Τρόϊκας προσθέτοντας ότι και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ Καρατζαφέρης είναι ένας από αυτούς αλλά και όλοι όσοι εφαρμόζουν την πολιτική των Μνημονίων .
Στη συνέχεια, χαρακτήρισε έγκλημα την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ενώ αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο η εφαρμογή του, προσθέτοντας ότι «ο λαός δεν μπορεί να βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».
«Αν με αυτές τις συνθήκες μπορείτε να δημιουργήσετε ανάπτυξη μάλλον θα είστε οι νέοι Χάρυ Πότερ», ανέφερε ο κ Τσίπρας ενώ απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές, υποστήριξε ότι αλλάζουν άποψη μέσα σε 24 ώρες. «Το πρωί κάποιοι είναι αρχι-αποστάτες και το βράδυ συγκυβερνήτες», πρόσθεσε.

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα