Οι Γάλλοι κατέλαβαν την πόλη Χομπόρι στο Βόρειο Μάλι

13:06 26/1/2013 - Πηγή: 24wro
Τα κυβερνητικά στρατεύματα, ενισχυμένα από γαλλικές δυνάμεις, ανακατέλαβαν...
την πόλη Χομπόρι, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια να ανακαταληφθούν όλες οι βόρειες επαρχίες του Μάλι από τους αντάρτες. Η πόλη Χομπόρι απέχει μόλις 160 χιλιόμετρα από το προπύργιο των ανταρτών Γκάο. Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων στη Γκάο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που μετέδωσε το BBC, οι αντάρτες ανατίναξαν γέφυρα που συνδέει τα
ανατολικά της χώρας με το Νίγηρα, απ’ όπου αναμένεται να φτάσουν άλλες ενισχύσεις στις κυβερνητικές δυνάμεις από τις γειτονικές χώρες. Η γέφυρα βρίσκεται στην πόλη Τασίγκα, στο συντομότερο δρόμο από το Νίγηρα προς το Γκάο, και ενώνει ένα φαράγγι.

Πάντως, ο Ibrahim Ag Idbaltanate, πρώην βουλευτής στο Κοινοβούλιο του Μάλι, είπε πως η γέφυρα δεν είναι ο μόνος δρόμος για να διασχίσεις το φαράγγι. Άλλοι 750 Γάλλοι στρατιώτες εστάλησαν στο Μάλι να ενισχύσουν τις εκεί δυνάμεις που επιχειρούν εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών, που κατέχουν τις βόρειες επαρχίες της αφρικανικής χώρας.

Ο πρόεδρος της Γαλλία Ολάντ, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Τρίτη, είχε δηλώσει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Μάλι «πετυχαίνουν τους στόχους τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα