Οι ‘Ελληνες του Λονδίνου σχολιάζουν τα γεγονότα στη Guardian

14:50 25/6/2011 - Πηγή: 24wro
Η Guardian έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή του Bayswater και μίλησε …
με Έλληνες και Κύπριους που ζουν μόνιμα στο Λονδίνο.
Στο γνωστό στέκι "Βυζάντιο", ο 72χρονος Σάκις αναφέρεται στην αντοχή των Ελλήνων. "Θα μπορούσε να πέσει μια βόμβα στο κέντρο της Ευρώπης και δύο πράγματα θα επιζήσουν:. Οι Έλληνες και οι κατσαρίδες. Όταν φτιάξαμε τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη, η υπόλοιπη Ευρώπη ζούσε ακόμα στα δέντρα."
Ο Νίκος, ο οποίος έχει
ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 40 χρόνια, δεν είχε πάρει στα σοβαρά την απειλή ότι η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει με το σχέδιο διάσωσης. "Μας χρωστάνε 575 δισ ευρώ. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν πήρε ποτέ ούτε μια δεκάρα από τις αποζημιώσεις μετά τον πόλεμο."
Κανείς εδώ δεν πιστεύει ότι οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα θα μεταφραστούν σε ένα πραγματικό εμπόδιο για το πέρασμα των μέτρων λιτότητας την επόμενη εβδομάδα μέσω του κοινοβουλίου. Αν υπάρχει μια σοβαρή απειλή για την υπόλοιπη Ευρώπη, θα σώσουν την Ελλάδα για να σωθούν" .
Ερωτήσεις της εφημερίδας, όπως "πόσο ανέντιμοι είναι οι πολιτικοί σας; Πόσο εύρωστοι είναι οι δημόσιοι φορείς σας και οι νομικές συμβάσεις;" θεωρήθηκαν περιττές. Και όμως, συζητώντας για την κρίση, όλες οι συζητήσεις αφορούσαν τους διεφθαρμένους πολιτικούς και ένα φορολογικό σύστημα που στην πραγματικότητα εισπράττεται τυχαία.

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα