Οι Anonymous απειλούν να ρίξουν το internet!

12:47 31/3/2012 - Πηγή: 24wro
Μέλη των Anonymous απειλούν να ρίξουν το internet σήμερα (31 Μαρτίου). Η επιχείρηση έχει ονομαστεί ‘Operation Blackout’...
και σκοπό έχει να κλείσει τους 13 servers που ελέγχουν το σύστημα DNS.

H ομάδα δημοσίευσε μια ανακοίνωση σύμφωνα η οποία λέει: “η προγραμματισμένη επίθεση είναι μια απάντηση στο SOPA, στη Wallstreet, στους ανεύθυνους ηγέτες και στους αγαπημένους τους τραπεζίτες που προκαλούν φτώχεια
στους λαούς για να ικανοποιήσουν τις σαδιστικές τους τάσεις.”

«Απενεργοποιώντας τις διευθύνσεις HTTP, κανένας δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε διεύθυνση στο internet. Δεν προσπαθούμε να “σκοτώσουμε το internet” απλά πρόκειται για μια διαμαρτυρία”, αναφέρουν οι Anonymous.

H ομάδα θα χρησιμοποιήσει τη γνωστή τεχνική DDoS (distributed denial of service) εναντίον του συστήματος DNS κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Τι ακριβώς είναι το σύστημα DNS; Το σύστημα DNS μετατρέπει μια διεύθυνση που γράφει κάποιος στον browser στην αντίστοιχη διεύθυνση IP η οποία επιτρέπει στους servers να ξέρουν πού να στείλουν το χρήστη. Αν το σύστημα DNS απενεργοποιηθεί, τότε δεν θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί μια διεύθυνση εκτός και αν γνωρίζει την IP.

techtv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα