Και πίστα δοκιμών για το... Μade in Τurkey νέο τανκ Altay!

11:58 31/3/2012 - Πηγή: 24wro
Εγκαίνια του Κέντρου Ελέγχου Αρμάτων που στήθηκε στις εγκαταστάσεις της Otokar στην πόλη Αριφιέ της Σακάριας...
όπου κατασκευάζεται και το πρώτο εθνικό άρμα της Τουρκίας το Altay έκανε η Τουρκία, παρουσία του υπουργού Άμυνας κ. Ισμέτ Γιλμάζ.

Eντός του Κέντρου Ελέγχου περιλαμβάνονται το Κέντρο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας, Πίστα για έλεγχο Αρμάτων και Κέντρο Δυναμομέτρησης. Το Κέντρο στο μέλλον θα αναπτύξει και άλλες δυνατότητες ελέγχου, και περιλαμβάνεται ανάμεσα στα πιο σύγχρονα και μετρημένα Κέντρα Ελέγχου Αρμάτων στον κόσμο!

Παράλληλα χωρίς προβλήματα
εξελίσσεται η ανάπτυξη του προγράμματος Τουρκικού Εθνικού Κύριου Άρματος Μάχης με το αρχικό πρωτότυπο του Altay να πραγματοποιεί τις πρώτες του δοκιμές εντός του 2012.

Ως κύριος ανάδοχος του προγράμματος, η Otokar υλοποιεί τη σύμβαση προυπολογισμού $500 εκατ. για τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και την κατασκευή 4 πρωτοτύπων, καθώς και τη δοκιμή τους. Στην ανάπτυξη του Altay συμμετέχουν επίσης η MKEK για το πυροβόλο ΜG251 των 120mm λείας κάννης μήκους 55 διαμετρημάτων, η Roketsan για το σπονδυλωτό σύστημα θωράκισης και η Aselsan για τo Σύστημα Ελέγχου Πυρός Volkan III, τα συστήματα επικοινωνιών και το τηλεχειριζόμενο πολυβόλο STAMP των 12,7mm. Η έναρξη μαζικής παραγωγής του Altay αναμένεται το 2015 με αρχική παραγγελία 250 αρμάτων μάχης.

Το Altay είναι μεταξύ των 280 εξοπλιστικών προγραμμάτων της Τουρκίας ύψους 27,3 δις που θα υλοποιηθούν την περίοδο 2012-2016 και για τα οποία το υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας υπέγραψε το 2011 συμβόλαια.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα