Οι 11 πιο συνηθισμένες αιτίες άγχους

04:15 4/5/2011 - Πηγή: 24wro

Άνθρωποι τρέχουν φρενήρεις στον δρόμο, οδηγούν νευρικά, καπνίζουν μανιωδώς και διαπληκτίζονται μεταξύ τους...



Είναι η εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας. Μίας κοινωνίας αγχωμένης διαρκώς.
Είναι η μάστιγα της εποχής μας σύμφωνα με τους επιστήμονες. Για τον λόγο αυτό, το αμερικανικό περιοδικό Whole Living παρουσίασε μία έρευνα με τους 11 συνηθέστερους παράγοντες που αγχώνουν τους ανθρώπους παγκοσμίως.

1. Οικονομικός Παράγοντας: Τα οικονομικά είναι συνέχεια στο μυαλό σου. Οι κακοί οικονομικοί οιωνοί σε αγχώνουν καθημερινά. Μαζί με την παγκόσμια
οικονομική κρίση, βιώνεις κι εσύ την προσωπική σου κρίση. Το κόστος ζωής, τα δάνεια και η αβεβαιότητα σε πνίγουν.

2. Δουλειά παντού και πάντα: Στην εποχή των λάπτοπ και των επαγγελματικών email η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Μπορεί να είσαι σε μία εξωτική παραλία και να είσαι υποχρεωμένος να στείλεις ένα email. Αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνει ο ανταγωνιστής σου. Ο ελεύθερος χρόνος συρρικνώνεται και οι άνθρωποι αφιερώνουν όλο και λιγότερο χρόνο στον εαυτό τους κι όσους αγαπούν.

3. Μία δουλειά που δεν σου αρέσει: Σε περίοδο οικονομικής και εργασιακής κρίσης, συχνά δεν έχεις την πολυτέλεια της επιλογής. Εξάλλου, άλλοι άνθρωποι είναι άνεργοι και παρά το ότι εργάζεσαι με μισή καρδιά, βαριέσαι και δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον, δεν μπορείς να την εγκαταλείψεις.

4. Προσωπικές σχέσεις: Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και οι εντάσεις της καθημερινότητας προκαλούν τριβές και καυγάδες. Τα οικονομικά της οικογένειας, τα σεξουαλικά προβλήματα, η έλλειψη χρόνου για τον σύντροφο και τα παιδιά σε αγχώνουν. Οι συχνές εντάσεις απαιτούν δραστικές λύσεις, που δεν έχεις.

5. Φροντίδα για την οικογένεια: Η φροντίδα των εξαρτώμενων μελών της οικογένειας είναι μεγάλη ευθύνη. Είτε πρόκειται για παιδιά είτε για ηλικιωμένους χρειάζεται συνεχής στενή παρακολούθηση. Να μην ξεχάσουν οι παππούδες τα φάρμακά τους, να πάνε τα παιδιά στο φροντιστήριο, να κάνουν εξετάσεις. Καθημερινές υποχρεώσεις που δεν επιτρέπουν χαλάρωση, σε αγχώνουν ακόμα και στον ύπνο σου.

6. Πίεση των διακοπών: Το να ετοιμάσεις μία ολόκληρη οικογένεια για διακοπές, να μην αφήσεις πίσω εκκρεμότητες να περιμένουν ή να προετοιμάσεις οικογενειακές συγκεντρώσεις και πάρτι για τα παιδιά φαίνεται βουνό. Η περίοδος της προετοιμασίας είναι περισσότερο στρεσογόνος παρά χαλαρή και γιορτινή.

7. Δεν λες ποτέ όχι: Φοβάσαι ότι θα πληγώσεις ανθρώπους και δεν χαλάς ποτέ χατίρι σε κανέναν. Λάθος! Τρέχεις συνέχεια για τους άλλους, ενώ δεν αφήνεις καθόλου χρόνο στον εαυτό σου. Οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις είναι πάνω απ’ τις δυνάμεις σου και σε καταπιέζουν.

8. Έλλειψη ποιοτικού χρόνου: Δεν έχεις χρόνο να δεις τους φίλους σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Νοσταλγείς έναν χαλαρό περίπατο με μία φίλη στην εξοχή, αλλά φαντάζει όνειρο μακρινό. Στερώντας χρόνο απ’ τον εαυτό σου, δεν αποφορτίζεσαι από το στρες της ημέρας και δεν βρίσκεις διεξόδους από τι
Keywords
Τυχαία Θέματα