Οχτώ άτομα σε δίκη για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

20:45 17/7/2011 - Πηγή: 24wro
Σε δίκη παραπέμπονται για “συμμετοχή” στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» …
οκτώ άτομα, με βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
Ομόφωνα, τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, με το υπ' αριθμόν 2192/2011 βούλευμά τους αποφάσισαν ότι πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι: Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος και ο Κώστας Κατσένος, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.
Ωστόσο, οι δικαστικοί λειτουργοί, κατά πλειοψηφία
(με ψήφους 2 έναντι 1), αποφάσισαν την παραπομπή σε δίκη και της Μαρίας Μπεραχά μόνο για το αδίκημα της “ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση”.
Αντίθετα, για τρία ακόμα άτομα τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών αποφάσισαν την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία, καθώς τα στοιχεία δεν κρίθηκαν ικανά για να στοιχειοθετήσουν αξιόποινες πράξεις σε βάρος τους.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» παραμένουν προφυλακισμένοι ο Ν. Μαζιώτης, η σύντροφός του Π. Ρούπα και ο Κ. Γουρνάς, οι οποίοι άλλωστε έχουν αναλάβει την «πολιτική» ευθύνη της δράσης της οργάνωσης.
Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, Χρ. Κορτέσης, Ευ. Σταθόπουλος και Σ. Νικητόπουλος είναι ελεύθεροι από τον περασμένο Απρίλιο με περιοριστικούς όρους.
Μάλιστα, ο Άρειος Πάγος είχε ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίζονταν κρίνοντας ότι δεν έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
Όμως, το Συμβούλιο Εφετών (υπό άλλη σύνθεση) επικύρωσε την «ετυμηγορία» των συναδέλφων τους για τους τρεις, κρίνοντας ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα