Οδηγός επιβίωσης στην κρίση - Έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομήσουμε χρήματα!

19:30 17/7/2011 - Πηγή: 24wro

Ως και 840 ευρώ μπορούμε να εξοικονομήσουμε... από τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ και λαϊκή
Πώς θα ρίξουμε στο μισό το λογαριασμό του ρεύματος
Πώς θα ζεστάνουμε το σπίτι χωρίς να "καεί" η τσέπη μας Η οικονομία δεν θέλει πάντα κόπο. Μερικές φορές αρκεί να βρούμε έξυπνους και απλούς τρόπους για να γλιτώσουμε χρήματα, που σίγουρα αυτή την εποχή θα φανούν απαραίτητα για κάπου αλλού.

Από τα ψώνια ως την θέρμανση και την τηλεφωνία, υπάρχουν τρόποι για να εξοικονομήσουμε εκατοντάδες ευρώ. Έχει υπολογιστεί ότι από τα ψώνια μας στο σούπερ μάρκετ, μπορούμε να εξοικονομήσουμε ως και
840 ευρώ το χρόνο αν "κυνηγήσουμε" προσφορές, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, κουπόνια, ευκαιρίες και αν κάνουμε σωστό προγραμματισμό.

Με σωστή χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας εξοικονομούμε ως και 50% των δαπανών, ενώ με καλή μόνωση του σπιτιού, χρήση φυσικού αερίου και προσεκτική επιλογή πωλητή πετρελαίου θέρμανσης οι δαπάνες μπορούν να πέσουν ως και 20%. Το Έθνος συγκέντρωσε τέτοιους τρόπους και τους παρουσιάζει:

Στο σούπερ μάρκετ

- πριν πάμε στο σούπερ μάρκετ ελέγχουμε απαραιτήτως ντουλάπια και ψυγείο και κάνουμε λίστα μόνο με τα απαραίτητα. Κατά τα ψώνια δεν ξεφεύγουμε από τη λίστα και δεν υποκύπτουμε σε πειρασμούς.

- δεν ψωνίζουμε μόνο από ένα σούπερ μάρκετ, καθώς συγκεκριμένα προϊόντα πιθανόν να τα βρούμε φτηνότερα σε άλλο. Πχ. παίρνουμε απορρυπαντικά από μία αλυσίδα και τρόφιμα από διαφορετική.

- μπορούμε να επιλέγουμε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας χωρις να φοβόμαστε για την ποιότητα. τα προϊόντα αυτά είναι εξίσου καλά αλλά δεν τα βαραίνει στην τιμή, το κόστος της διαφήμισης.

- κάνουμε λίστα με τα προϊόντα και όχι με τις μάρκες, γιατί ίσως στο ράφι βρούμε κάποια πιο συμφέρουσα τιμή.

- κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό των δαπανών με βάση τον μηνιαίο προϋπολογισμό. Βγάζουμε το ποσό που μπορούμε να ξοδέψουμε για ψώνια και μετά κάνουμε λίστα με πρώτα τα πιο βασικά. Αν περισσέψουν χρήματα "ανοιγόμαστε" περισσότερο αγοράζοντας και δευτερεύοντα.

- δεν ψωνίζουμε βιαστικά, αλλά φροντίζουμε να έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για να επιλέξουμε σωστά και να συγκρίνουμε τιμές.

- κυνηγάμε τα προϊόντα που είναι σε προσφορά και παίρνουμε προϊόντα που έχουν κοντά τους τις θήκες με τα εκπτωτικά κουπόνια.Τα παίρνουμε μαζί μας για να κερδίσουμε την έκπτωση στο ταμείο.

- χρησιμοποιούμε τις κάρτες μέλους γιατί μας προσφέρουν σημαντική έκπτωση στο ταμείο του σούπερ μάρκετ ή πόντους ή δωροεπιταγές.

- χρησιμοποιούμε το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο τιμών στη διεύθυνση www.e-prices.gr ώστε να είμαστε ενημερωμένοι για το που θα βρούμε τα πιο φτηνά.

- κάνουμε μία φορά τα ψώνια της εβδομάδας ή του μήνα και αποφεύγουμε έτσι περιττές δαπάνες και παρορμητικές αγορές.

- αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες με προϊόντα που έχουν μακρινή ημερομηνία λήξης, όπως απορρυπαντικά, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά. Τα αποθηκεύουμε και κερ
Keywords
Τυχαία Θέματα