Όχι Χρυσής Αυγής σε ξεπούλημα της ΔΕΗ και μειώσεις μισθών-συντάξεων

18:52 11/7/2012 - Πηγή: 24wro

Μέσω τριών διαδοχικών ανακοινώσεων τύπου, η Χρυσή Αυγή τοποθετείται σήμερα ως προς ...ορισμένα από τα «καυτά μέτωπα» της πολιτικής επικαιρότητας.

Αναφερόμενο στις διεργασίες του Eurogroup, όπου και παραβρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και συνολικά στο διαπραγματευτικό πλάνο της κυβέρνησης με τους εταίρους της στην Ε.Ε. και την ΟΝΕ,
το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου σημειώνει πως «η μέχρι τώρα αναιμική παρουσία της Ελλάδος στις ευρωπαϊκές συνόδους, απέδειξε πως το προεκλογικό παραμύθι περί επαναδιαπραγμάτευσης έχει ήδη καταρρεύσει».
Αμφισβητώντας την ικανότητα της κυβέρνησης να προασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας, η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής καταλήγει παρατηρώντας πως «για τη διάσωση της χώρας απαιτείται μία αληθινά εθνική ηγεσία, που θα διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια της Πατρίδας και του Λαού μας και όχι "τεχνοκράτες" που παραδίνονται άνευ όρων στους δανειστές μας».
Σε ότι αφορά το «μέτωπο» της ενέργειας και την προδιαγραφόμενη απόδοση μεγαλύτερου μέρους από τη μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά κεφάλαια, η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι «ο τομέας της ενέργειας είναι ένας τομέας νευραλγικός για την εθνική μας ασφάλεια, αλλά και για το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει έρμαιο στα χέρια κανενός Τσίπρα και κανενός Φωτόπουλου, ούτε φυσικά και να ξεπουληθεί σε ξένους από τα ανδρείκελα της τρόικα που συγκυβερνούν την χώρα».
Τέλος, το κόμμα του εθνικιστικού χώρου εμφανίζεται «κάθετα» αντίθετο σε όποιο ενδεχόμενο επιπρόσθετων περικοπών στα εισοδήματα των πολιτών.
«Οποιαδήποτε απόλυση ή περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις θα αποτελέσει αιτία κοινωνικού πολέμου. Οι όποιες κυβερνητικές δεσμεύσεις ευελπιστούμε ότι θα γίνουν πράξη, παρ' όλο που άλλα μας έχει διδάξει η έως τώρα θλιβερή εμπειρία. Σε πρώτο στάδιο άλλωστε πρέπει να μηδενιστεί η μαύρη εργασία εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών εις βάρος των Ελλήνων που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή. newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα