Ο γάμος τον μήνα των Διδύμων

21:10 21/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο μήνας των Διδύμων εκτείνεται από τις 21 Μαΐου μέχρι τις 21 Ιουνίου…
και είναι ο πιο δημοφιλής μήνας για γάμους. Άλλωστε ο Ιούνιος που περιέχει το μεγαλύτερο κομμάτι των Δίδυμων ονομάστηκε από τους Ρωμαίους, οι οποίοι έτσι τίμησαν την θεά  Ήρα (Juno), γνωστή και ως προστάτιδα  του γάμου. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ένας γάμος κάτω από τις ευλογίες της θεάς θα έχει ευτυχία και ευημερία.
Ένα άλλο γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί ανέκαθεν ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους μήνες γάμου, χρονολογείται 
στον 15ο και 16ο αιώνα. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ήθη πολλών δυτικοευρωπαϊκών πολιτισμών επέβαλαν ώστε οι οι άνθρωποι να λούζονται μόνον μια φορά τον χρόνο (κουφό το ξέρω, αλλά έτσι έκαναν οι ...πολιτισμένοι) και για αυτήν την καθαρτήρια «φρενίτιδα» τους επέλεγαν την άνοιξη.
Ο μήνας Μάιος λοιπόν ήταν συνήθως ο «μήνας μπάνιου» και τον Ιούνιο που όλοι ήταν (συγκριτικά) φρέσκοι και καθαροί έπαιρναν μέρος σε μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων φεστιβάλ και ιδιαίτερα γάμων.

Τώρα για το, αν η δημοφιλία του Ιουνίου, ως προς το γάμο, οφειλόταν στην πίστη η την πρακτικότητα δεν ξέρω, πάντως αν ο γάμος σας γίνεται σε μια μέρα στον μήνα των Δίδυμων μπορούμε να δούμε πως μπορεί να διοργανωθεί για να ανταποκρίνεται στο πνεύμα του ζωδίου, όπως επίσης και την «προσωπικότητα» που θα έχει ο γάμος σας γενικότερα.


Α. Η πρόταση γάμου
Το στοιχείο του αέρα κρίνεται ως απαραίτητο, ενώ η διττότητα του ζωδίου επιτρέπει -για να μην πω επιβάλλει- η πρόταση να γίνεται και από την μέλλουσα νύφη.
1) Χωρίς να της/του πείτε τίποτα για την έκπληξη που θα ακολουθήσει, θα τον/την οδηγήσετε την σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Την ώρα που εσείς θεωρείτε ως την πιο κατάλληλη, ένα αεροπλάνο θα πετάξει ακριβώς πάνω από το σημείο που βρίσκεστε τραβώντας πίσω του ένα πανό, το οποίο θα γράφει: Μαρία/Τάσο ... θα με παντρευτείς; ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε να γράψετε. Οι λέξεις πάλι θα κάνουν το θαύμα τους, ακόμη κι αν δεν τις πείτε άμεσα.
2) Πάνω σε ύψωμα, την ώρα που ο άνεμος λυσσομανά, κάνετε το μεγάλο βήμα: Θα με παντρευτείς; Πρακτικά έχετε 90% πιθανότητες να μην σας ακούσει κι έτσι θα γλιτώσετε το μαρτύριο.


Β. Μέσο μεταφοράς
1) Ελικόπτερο! Λίγο ακριβή επιλογή αλλά είναι σημαντικό για τους νεόνυμφους το να μεταφερθούν από τους αιθέρες στο κατώφλι της νέας τους ζωής. Την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους (μέχρι την επόμενη), θα επιβιβαστούν στο προσωπικό τους τετραθέσιο ελικόπτερο (πιλότος, ζεύγος και κουμπάρος/α) και θα απογειωθούν για μια πτήση ζωής.
Μία επίσης γοητευτική εκδοχή, θα ήταν το ελικόπτερο να προσγειωθεί στην αίθουσα δεξίωσης για μία πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση από τον ουρανό.
Η πρωτοτυπία του εγχειρήματος θα βοηθήσει ώστε κυριολεκτικά και μεταφορικά να βουίξει ο τόπος και η είδηση του γάμου να κάνει τον γύρο του κόσμου.
2) Λεωφορείο. Πρακτικό και πρωτότυπο θα μεταφέρει μαζί με τους νεόνυμφους και μπόλικους καλεσμένους, που
Keywords
Τυχαία Θέματα