Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Γράφει ο Πελοποννήσιος

Παλαιότερα στο έχω γράψει τις απόψεις μου για το ελληνικό δημόσιο (βλέπε http://peloponnesios.blogspot.com/ και http://peloponnesios.blogspot.com/). Όταν όμως σήμερα μιλάνε για απολύσεις, θα ήθελα να σημειώσω ορισμένα πράγματα.
Πρώτον. Σήμερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα
είναι κατά πλειοψηφία ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και των ....
«συνοδοιπορούντων» κομμάτων αριστερίστικης φρασεολογίας. Αν αμφιβάλετε δείτε τα ποσοστά των διαφόρων συνδικαλιστικών παρατάξεων. Ο λόγος αυτής της πλειοψηφίας σχετίζεται με το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων έχει διορισθεί με «πασοκικό» μέσον, ανεξαρτήτου της κυβέρνησης που τους διόρισε.

Δεύτερον. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι εννοεί ο κ Ραγκούσης όταν μιλάει για «άξιους» δημοσίους υπαλλήλους; Καταρχήν υπάρχουν θέσεις στις οποίες είναι τεχνητά δύσκολο να αποδείξεις την αξιοσύνη. Πώς θα πεις ότι είναι ανάξιος ένας νυχτοφύλακας, ένας γραφιάς, ένας κλητήρας, ένας κηπουρός, ένας οδηγός ασθενοφόρου; Παρόλο που «φαίνεται» αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αν θέλουν μπορούν να την κάνουν καλά. Πώς λοιπόν θα πεις ότι ο τάδε είναι ανάξιος να οδηγεί όταν το μόνο ουσιαστικό και τυπικό προσόν είναι το δίπλωμα οδήγησης και το έχει;

Τρίτον. Να θυμίσω και κάτι που μάλλον κάποιοι θέλουν να ξεχαστεί. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα χωρίς μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Μόνο ορισμένα προτεκτοράτα στην Αφρική και την Ασία δεν έχουν μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, ως μέσον επιβολής του καθεστώτος τους.

Καταλαβαίνετε λοιπόν τι σημαίνει ο συνδυασμός των παραπάνω. Ευκαιρίας δοθείσης η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταρχήν θα επιχειρήσει δια του εκφοβισμού να συσπειρώσει την εκλογική της βάση, ήτοι τους δημόσιους υπαλλήλους. Θεωρείται πιθανό να έχουμε εκλογές κάποια στιγμή γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου, μιλάμε πάντα για το 2011. Και στη συνέχεια, η δυνατότητα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων ανοίγει την πόρτα για το τελικό ξεκαθάρισμα. Δηλαδή να ξεμπερδέψουν μια και καλή οι νεοταξίτες με όλους τους ανεπιθύμητους. Αυτό περιλαμβάνει από τους όποιους εναπομείναντες δεξιούς ή πάσης φύσεως δυσκολοχείριστους, έως τον διαρκή στόχο των νεοταξιτών. Τους εκ καταγωγής Έλληνες!

http://peloponnesios.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα