Νέο παράθυρο Εκτύπωση όλων Ανάπτυξη όλων Σύμπτυξη όλων

15:46 4/8/2011 - Πηγή: 24wro
Μεγάλο πρόβλημα έχουν δημιουργήσει Αλβανοί και Σκοπιανοί τουρίστες...
σε ολόκληρη την Ελλάδα σε εποχιακά εργαζόμενους Έλληνες. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας απολύονται ή κλείνουν τα μαγαζιά τους λόγω κρίσης και παραεμπορίου, η ελπίδα πάρα πολλών ανέργων είναι η εποχιακή απασχόληση στον τουρισμό.



Δυστυχώς, κατά εκατοντάδες έρχονται στη χώρα μας Αλβανοί και Σκοπιανοί "τουρίστες" άντρες και γυναίκες με τρίμηνη βίζα και πιάνουν παράνομα δουλειά, κυρίως, σε ξενοδοχεία
αλλά και σε επιχειρήσεις εστίασης κάθε είδους. Κανονίζουν κι έρχονται από μέσα Ιουνίου έως μέσα Σεπτεμβρίου, τότε δηλαδή που υπάρχει δουλειά στον τομέα του τουρισμού και απασχολούνται παράνομα όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα επιδιώκουν διπλή βάρδια για συγκεντρώσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν και μετά επιστρέφουν στη χώρα τους κια γλεντάνε τα λεφτά που στέρησαν από ανέργους Έλληνες και από τα παιδιά τους.


Οι ασυνείδητοι εργοδότες τους προσλαμβάνουν επειδή τους πληρώνουν λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς και λιγότερα χρήματα να πάρουν αυτοί είναι ικανοποιημένοι αφού είναι υπερ αρκετά για τις χώρες τους.


Μάλιστα, είναι και πιο ασφαλές για τους ασυνείδητους εργοδότες από το να προσλάβουν λαθρομετανάστες, αφού, αν τους σταματήσει η Αστυνομία στο δρόμο, εμφανίζονται ως τουρίστες με την τρίμηνη τουριστική βίζα ή και στο χώρο της δουλειάς, πάλι δικαιολογούν την παρουσία τους ως διαμένοντες ένοικοι του ξενοδοχείου. Γι αυτό το λόγο οι εργοδότες τους απασχολούν σε σημεία του ξενοδοχείου που να περνούν όσο γίνεται πιο απαρατήρητοι.


Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα και τα Επτάνησα αλλά όσο πάει απλώνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ η ανεργία μαστίζει τους Έλληνες και όλο και περισσότεροι επιλέγουν το δρόμο της ξενιτιάς για να επιβιώσουν.
Που θα πάει αυτό το χάλι κύριοι της Βουλής των Ελλήνων;
Είναι επιβεβλημένο να βρεθεί μια λύση. Καταργείστε την τρίμηνη τουριστική βίζα για τις τρίτες χώρες. Δεν έχει να χάσει τίποτα η Ελλάδα από αυτούς τους " τουρίστες", γιατί απλά δεν είναι τουρίστες αλλά παρανόμως εργαζόμενοι στη χώρα μας.


ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΣΕ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. 
eglimatikotita.g 
Keywords
Τυχαία Θέματα