ΛΑΜΙΑ: Προσπάθησε να σώσει το αυτοκίνητο του από τα χέρια των ληστών

14:10 18/9/2011 - Πηγή: 24wro
Προσπάθησε να σώσει το αυτοκίνητο...
του και να το πάρει από τα χέρια των ληστών, που νωρίτερα είχαν μπει στο σπίτι του σήμερα τα ξημερώματα. Η καταδίωξη όμως σταμάτησε, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με οδηγό τον γείτονά του ξέφυγε από τον δρόμο και έπεσε πάνω στον κορμό μιας ελιάς.

Ο 50χρονος μηχανικός, από τη Λαμία, ήταν στο εξοχικό του σπίτι στις Ράχες της Ανατολικής Φθιώτιδος, με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά. Στις 4.30 τα ξημερώματα, η σύζυγος αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι έχουν μπει στο σπίτι. Διαπιστώνει
ότι οι ληστές έχουν πάρει δύο κινητά τηλέφωνα ένα ρολόι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ενός BMW X6, και ξυπνά τον σύζυγό της. Ο 50χρονος τρέχει να τους προλάβει ακριβώς την έξοδο της μάνδρας του οικοπέδου, ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού προσπαθώντας να τραβήξει έξω από το αυτοκίνητο έναν από τους δράστες. Δεν το καταφέρνει όμως αφού ο οδηγός του αυτοκινήτου ξεφεύγει και απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα σε αγροτικούς και παραλιακούς δρόμους με κατεύθυνση την Λαμία. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου τραυματίζεται ελαφρά στην προσπάθειά του.

Ολόκληρη η γειτονιά αντιλαμβάνεται το συμβάν. 'Ενας από τους γείτονες παίρνει το αυτοκίνητό του και μαζί με τον 50χρονο αρχίζουν την καταδίωξη. Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, λίγα χιλιόμετρα μετά, και καρφώθηκε σε μια ελιά με αποτέλεσμα οι δύο επιβάτες να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Η αστυνομία που είχε, στο μεταξύ, ειδοποιήσει η σύζυγος του 50χρονου προσπάθησε να εντοπίσει το αυτοκίνητο, το οποίο είναι και το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την περιοχή. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν το αυτοκίνητο λίγο πριν τη Λαμία και αρχίζουν την καταδίωξη. Ωστόσο, οι δράστες μπόρεσαν να ξεφύγουν και αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η σπείρα προσπαθούσε από πολύ νωρίς να εντοπίσει ακριβά αυτοκίνητα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, νωρίτερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, είχε κάνει αναγνωριστικές εφόδους σε σπίτια όπου έβλεπε ότι υπήρχαν ακριβά τζίπ. Πάντως, χθες το βράδυ, στην ίδια περιοχή κλάπηκε άλλο ένα αυτοκίνητο, ενώ έγινε διάρρηξη και σε γνωστή ψαροταβέρνα στον Καραβόμυλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα