Κρίνεται ο τίτλος στην Πρέμιερ Λιγκ

11:53 30/4/2012 - Πηγή: 24wro
Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το νικητή να κατακτά ουσιαστικά και τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ...

Ήταν 8 Απριλίου όταν η Άρσεναλ επικρατούσε 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έμιρεϊτς» και έφερνε τους «πολίτες» οκτώ βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους «κόκκινους διαβόλους» να πανηγυρίζουν ουσιαστικά την κατάκτηση του τίτλου. Στον μαγικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ όμως, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στον μαραθώνιο όπου η κάθε ομάδα μπορεί
να επικρατήσει των πάντων, η Γουίγκαν κέρδισε την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ και η Έβερτον απέσπασε την ισοπαλία 4-4 στο «Ολντ Τράφορντ» για να δοθεί νέο ενδιαφέρον στο πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα της Ευρώπης.
Αυτό γιατί, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι συνέχισε νικηφόρα και μείωσε την απόστασή της στους τρεις βαθμούς και η σημερινή (22:00) μεταξύ τους αναμέτρηση αναμένεται να κρίνει και τον τίτλο, καθώς ο νικητής θα κάνει σπουδαίο βήμα για να βρεθεί στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.
Ευκαιρία ζωής…
Αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που της έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» μετά τις «γκέλες» των «κόκκινων διαβόλων» κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις και έχουν τρεις συνεχόμενες νίκες έχοντας σκοράρει 12 φορές σε αυτά τα παιχνίδια. Με νίκη θα κάνει σπουδαίο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και θα φτάσει στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Χωρίς προβλήματα
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει για το μεγάλο ντέρμπι. Ο Μίκα Ρίτσαρντς επιστρέφει κανονικά από τον τραυματισμό του και αναμένεται να βρεθεί και στη βασική ενδεκάδα. Επίσης ξανά στην αποστολή βρίσκεται και ο Μάριο Μπαλοτέλι μετά την τιμωρία του των τριών αγωνιστικών. Παρόλα αυτά, ο Ιταλός τεχνικός, αναμένεται να διατηρήσει στους πρώτους 11 τους Σέρχιο Αγκουέρο και Κάρλος Τέβεζ.
Για την εκδίκηση
Η σταθερότητα που έχει δείξει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει εμφανιστεί αρκετή για να της δώσει το μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Στα τελευταία παιχνίδια όμως, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δείχνει να… χύνει την καρδάρα με το γάλα. Απέναντι στη Γουίγκαν, ηττήθηκε 1-0, ενώ παραχώρησε και ισοπαλία 4-4 στην Έβερτον για να δει τη μισητή αντίπαλο να πλησιάζει στους τρεις βαθμούς. Για να αποφύγει το… εγκεφαλικό πρέπει να κάνει κάτι πολύ απλό. Να πάρει εκδίκηση για την ήττα της με 6-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και να πανηγυρίσει τον τίτλο στο «Έτιχαντ Στάντιουμ». Αν επικρατήσει, θα ξεφύγει στους έξι βαθμούς και τίποτα δεν θα είναι ικανό να της στερήσει το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διατηρήσει το ισχυρό της προβάδισμα.
Το έχει ξανακάνει
Για το FA Cup Αγγλίας, οι «κόκκινοι διάβολοι» δοκιμάστηκαν στο συγκεκριμένο γήπεδο και το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό. Κάνοντας εντυπωσιακό ξεκίνημα, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0, για να πανηγυρίσει τελικά τ
Keywords
Τυχαία Θέματα