Κατρακύλησε από 7η σε 12η η τουριστική Ελλάδα για τους Γερμανούς

12:58 20/3/2012 - Πηγή: 24wro
Από την 7η θέση στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών πέρυσι, φέτος η Ελλάδα κατρακύλησε στην 12η! ...
Το ανησυχητικό για την εξέλιξη του τουριστικού ρεύματος πρός Ελλάδα το 2012 προέρχεται από την έρευνα Reise-Monitor που έδωσε στη δημοσιότητα η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου, ADAC, στο περιθώριο της Έκθεσης ΙΤΒ.
Στο κεφάλαιο της έρευνας που αφορά
στους τουριστικούς σχεδιασμούς των Γερμανών για το 2012 η Ελλάδα δεν είναι μεταξύ των δέκα πρώτων προορισμών, σημειώνει η Ντόυτσε Βέλλε.
Στην σχετική κατάταξη των χωρών της Ευρώπης που θα προτιμήσουν για φέτος οι Γερμανοί πρώτη έρχεται η Ισπανία (10,3%), ακολουθούμενη από την Ιταλία (9,8%), την Αυστρία (6,1%) και την Τουρκία (4,1%). Η Ελλάδα έρχεται στην 12η θέση με ένα ποσοστό της τάξεως του 1,8% (3,3% και 7η θέση το 2011).
Ο αντιπρόεδρος της ADAC, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, κ. Μαξ Στιχ, εκτιμά ότι όλα κρίνονται στο πεδίο της ποιότητας και των τιμών. «Επιθυμία μας είναι να διασφαλίζεται η σταθερότητα τόσο στο πεδίο της ποιότητας όσο και σε αυτό των τιμών.Οι έλληνες επιχειρηματίες θα πρέπει να δουν που βρίσκονται σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Και αυτό γιατί θα πρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικοί». Οι αποστάσεις δεν παίζουν πλέον κανέναν ρόλο, υπενθυμίζει ο κ. Στιχ και διευκρινίζει: «Ένας τουρίστας μπορεί να πάει σήμερα το ίδιο γρήγορα στην Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Κατά την άποψή μας η Ελλάδα έχει σήμερα ευκαιρίες. Είμαστε διατεθειμένοι να εργασθούμε από κοινού με τους έλληνες επιχειρηματίες στην κατεύθυνση της ανάπτυξης νέων στρατηγικών έτσι ώστε ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός που λέγεται Ελλάδα να μην χαθεί».Με 17,9 εκατομμύρια μέλη, η ADAC αποτελεί τη μεγαλύτερη λέσχη αυτοκινήτου στην Ευρώπη και τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα