Κάτι μεγάλο ετοιμάζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

18:24 18/9/2012 - Πηγή: 24wro
Μετά από χρόνια κάτι φαίνεται να ξεσκουριάζει στο υπουργείο Εξωτερικών...
Στις 8 Οκτωβρίου θα συγκληθεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το συγκεκριμένο συμβούλιο έχει να συγκληθεί από τις 18.3.2011 και εδώ και 19 μήνες παραμένει ανενεργό. Η αποστολή του Συμβουλίου αυτού είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής
της χώρας. Η σημασία του συμβουλίου γίνεται αντιληπτή από το γεγονός οτι τα έγγραφα χαρακτηρίζονται ως απόρρητα.

Στο Συμβούλιο αυτό συμμετέχουν εκτός από τον υπουργό, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, δύο εκπρόσωποι από κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα, ισάριθμα πρόσωπα με γνώση και εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ο επικεφαλής του κέντρου ανάλυσης και σχεδιασμού του υπουργείου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε προαναγγήλει τη δημιουργία μίας Διεθνούς Επιτροπής Επιστημόνων, Εμπειρογνωμόνων, Επιχειρηματιών και ανθρώπων της διανόησης με απώτερο στόχο την αναδιαμόρφωση του δόγματος εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας το οποίο σήμερα χαρακτηρίζεται ως αμυντικό-αποτρεπτικό.

Το δόγμα εξωτερικής πολιτικής χαρακτηρίζεται ως η κορωνίδα της διπλωματίας αφού απο αυτό απορρέουν οι κινήσεις στο διπλωματικό πεδίο.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα