E.BENIZEΛΟΣ: Κανείς δεν θα φέρει τη Βουλή προ τετελεσμένων αποφάσεων

18:24 18/9/2012 - Πηγή: 24wro
Κομματική πειθαρχεία θα ζητήσει για την ψήφιση των μέτρων ο Ευάγγελος Βενιζέλος...
υιοθετώντας σχετική πρόταση των κυρίων Χρυσοχοΐδη, Σκανδαλίδη και Μανιάτη. Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα και τις προοπτικές της οικονομίας, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της
Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης, των γραμματέων των τομών του κινήματος και των μελών του τομέα Περιφερειακής Πολιτικής.

«Το εξάμηνο είναι κρίσιμο για την Ελλάδα, για το μέλλον της ευρωζώνης», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Υπενθυμίζω πως το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτό που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Είναι προφανές πως η εκκρεμότητα με τα νέα μέτρα προκαλεί αρνητικά πρόσημα, αποτρέπει επενδύσεις και επηρεάζει αρνητικά την κατανάλωση».

Παράλληλα, τόνισε πως «αυτή η κατάσταση μας ταπεινώνει ως έθνος στο εξωτερικό και κυρίως δεν μας επιτρέπει να θέσουμε στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και να στρέψουμε την προσοχή μας στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές».

Το νέο πακέτο θα πρέπει να «κλειδώσει» άμεσα

Η ΝΔ δεν κυβερνά μόνη της, επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως η χώρα θα πορευτεί για πολλά χρόνια με κυβερνήσεις συνεργασίες που θα αποφασίζουν με βάση τις προγραμματικές συγκλίσεις.

«Κανείς δεν θα προκαταλάβει τη λειτουργία της κυβέρνησης και δεν θα φέρει τη Βουλή προ τετελεσμένων αποφάσεων», είπε σχετικά με τα νέα μέτρα και χαρακτήρισε «στρατηγική» τη θέση του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι παραγοντας ευθύνης, επεσήμανε στένοντας μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες. Ο ίδιος τόνισε πως απευθύνεται στη ΝΔ, σε κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν λησμονήσει το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, για τη ΝΔ δήλωσε πως πίσω από την κυβερνητική συνοχή υπάρχει πάντα η στάση της ΝΔ στο πρώτο Μνημόνιο, αναφέροντας μάλιστα κάποιες από τις δηλώσεις των τότε βουλευτών της Συγγρού.

Ο ίδιος σημείωσε πως τα νέα μέτρα, που θα είναι τα τελευταία, θα πρέπει να χωριστούν σε δύο διετίες ώστε να μην θιγούν οι λαοί που δεν ευθύνονται και ανακοίνωσε πως η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταθέσει πρόταση νόμου εντός των επόμενων ημερών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

«Οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ληφθεί μέχρι το Eurogroup του Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να κλείσουν τα μέτρα χωρίς περαιτέρω εξέταση». «Πρέπει να τελειώνουμε για να αλλάξουμε την ατζέντα και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση», είπε χαρακτηριστικά.

To νέο πακέτο θα είναι το αποτέλεσμα ενός διπλού συμβιβασμού, μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και μεταξύ της κυβέρνησης με την τρόικα», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι «κόκκινες» γραμμές του ΠΑΣΟΚ για τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δώρα και κοινωνικά επιδόματα είναι δεδομένες και δεν πρόκειται να παραβιαστούν.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, σχετικά με την παραμ
Keywords
Τυχαία Θέματα