Και ο χειμώνας συνεχίζεται…

10:00 9/5/2011 - Πηγή: 24wro
Βροχές και καταιγίδες- κατά τόπους ισχυρές-, αρκετά μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας.

Όχι δεν πρόκειται για τον καιρό του Δεκεμβρίου αλλά του Μαΐου στη χώρα που …κάποτε είχε άφθονο ήλιο…

Αναλυτικά η πρόβλεψη
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν
βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται νεφελώδεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα μετά το μεσημέρι κυρίως στην ήπειρο.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο επίσης αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα:
καιρός: Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με βροχές και πιθανώς λίγες καταιγίδες. Στα νοτια αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νοτια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα