Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Απαιτείται εθνικό και σταθερό φορολογικό σύστημα

19:47 20/1/2012 - Πηγή: 24wro

Η κυβέρνηση επί 2 και πλέον χρόνια έσπειρε φόρους και σήμερα... θερίζει ύφεση και φοροδιαφυγή, τονίζει ο Αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συμμετοχή της ΝΔ στο διάλογο για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, σημειώνοντας πως η στάση του κόμματος αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι επιθυμεί να συμβάλει εποικοδομητικά στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Ο κος Βρούτσης παρατηρεί πως το ΠΑΣΟΚ
κινήθηκε με τελείως αποσπασματικό και πρόχειρο τρόπο, μετατρέποντας το φορολογικό σύστημα από αναπτυξιακό εργαλείο σε καθαρά «φορομπηχτικό» που στηρίζεται στην πρωτοφανή υπερφορολόγηση, σε έκτακτες εισφορές και χαράτσια, διευρύνοντας την ύφεση, εξαντλώντας την φοροδοτική ικανότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αποθαρρύνοντας τις επενδύσεις, αυξάνοντας τα λουκέτα, εκτινάσσοντας την ανεργία και καταρρέοντας τα έσοδα.
Η ΝΔ εκτιμά πως αποτελεί αδήριτη ανάγκη η στήριξη, ενός φορολογικού συστήματος που θα έχει τα χαρακτηριστικά του «εθνικού» και του σταθερού φορολογικού πλαισίου και ζητά στη κοινή αυτή προσπάθεια που θα ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου, η ολοκλήρωση του εγχειρήματος να συμπεριλαμβάνει όλα εκείνα τα εχέγγυα, που θα δημιουργούν την πεποίθηση ότι πρόκειται πλέον για εθνικό φορολογικό σύστημα, όπως:
Η καλλιέργεια της εμπιστοσύνης στη σχέση πολιτών και επιχειρήσεων απέναντι στο κράτος, μέσα από ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, ώστε τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και του λαθρεμπορίου να αντιμετωπιστούν οριστικά.
Η ενσωμάτωση της αναγκαίας αναπτυξιακής διάστασης, που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του φορολογικού ανταγωνισμού και θα δημιουργήσει ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων. Αυτό θα επιτευχθεί, με τη δραστική μείωση των συντελεστών της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, καθώς επίσης και με την ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ποινών.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα