Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΑΣΗΜΑΝΤΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

11:26 18/1/2013 - Πηγή: 24wro
Ασήμαντη θεωρεί πλέον την πιθανότητα να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας...
σε συνέντευξή που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Αν εφαρμόσουμε σωστά το πρόγραμμα, είμαι σίγουρος ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2013-2014 θα είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών,
ο οποίος υπογράμμισε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 ήταν καλύτερη των προσδοκιών πράγμα το οποίο ελπίζει να συμβεί και το 2013.

Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί πως ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι αρκετά ισχυρός και, παρόλο που το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, θα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα εκτός της κρίσης.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ειδικά μετά την αποχώρηση του Κατάρ από τον διαγωνισμό για το Ελληνικό, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε άγνοια για τον λόγο της αποχώρησης του Κατάρ, αλλά τόνισε πως «εξακολουθούν να υπάρχουν επιχειρήσεις που παραμένουν στον διαγωνισμό».

Επιπλέον ανέφερε πως « υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εταιρείες που πωλούμε τώρα, την ΔΕΠΑ, τα λαχεία, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όχι τόσο από Δυτικές εταιρείες ακόμα. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Ρωσία, από Κίνα»

Όπως είναι φυσικό ο υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε και για τη Λίστα Λαγκάρντ, απαντώντας ότι «η λίστα Λαγκάρντ υπάρχει σε κάθε χώρα της ΕΕ, σε καμία άλλη χώρα όμως δεν έγινε τόση φασαρία όπως αυτή που γίνεται στην Ελλάδα απόψε. Νομίζω πως η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τη λίστα Λαγκάρντ ως άλλοθι διότι δεν έχει επιχειρήματα, δεν έχει πρόταση να υποβάλλει σε μένα και στην κυβέρνηση αναφορικά με το πώς θα πρέπει να χειριστούμε την οικονομία».

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα