Γαλλία: Προημιτελικοί με χαρακτήρα… τελικών!

09:45 25/5/2011 - Πηγή: 24wro
Τις δύο τελευταίες χρονικά ομάδες που θα εισέλθουν στα ημιτελικά...
των πλέι οφ του γαλλικού πρωταθλήματος θα μάθουμε το βράδυ της Τετάρτης.


Η Νανσί υποδέχεται την Τουλόν και έχει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση, τόσο λόγω έδρας αλλά κυρίως λόγω δυναμικότητας, ενώ μισή ώρα αργότερα, η Σαλόν υποδέχεται τη Βιλερμπάν, σε ένα σαφώς πιο αμφίρροπο ζευγάρι στο οποίο οι λεπτομέρειες αναμένεται να είναι αυτές που θα δώσουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

ΝΑΝΣΙ – ΤΟΥΛΟΝ (+9.0)

Νανσί: Δεν τα κατάφερε το βράδυ του Σαββάτου, αφού λόγω κυρίως της κακής της αμυντικής
συμπεριφοράς στην τελευταία περίοδο (δέχθηκε 33 πόντους), γνώρισε την ήττα με 92-86 στο δεύτερο ματς της σειράς και πλέον η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μπροστά στο κοινό της στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του ζευγαριού. Οι Ντιν και Μπρους πέτυχαν από 20 πόντους ο καθένας, όμως ο τεχνικός της Ζαν Λουκ Μονσό τόνισε πως τις νίκες στα σημαντικά παιχνίδια, τις χαρίζει πρωτίστως η άμυνα.


Τουλόν: Ο Αμερικανός φόργουορντ Ρικ Χιουζ απέδειξε πως ακόμα και αν βαδίζει αισίως στην τέταρτη δεκαετία ζωής του (πατημένα τα 38), παραμένει πάντοτε μια αξιόπιστη επιθετικά λύση για την ομάδα του Αλέν Βάις. Όσοι είχαν τις αμφιβολίες τους, μάλλον πήραν απαντήσεις από τους 29 πόντους του βετεράνου άσου, οι οποίοι ήταν αρκετοί για να δώσουν στην Τουλόν τη νίκη και την ισοφάριση σε 1-1, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Πρόβλημα για τον Γάλλο τεχνικό, η μόνιμη εδώ και καιρό απουσία του σέντερ Κρουπάλια, αισιοδοξία πάντως για την πρόκριση στο στρατόπεδο των φιλοξενουμένων.



ΣΑΛΟΝ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Σαλόν: Αποκαρδιωτική ήταν η εμφάνιση των δύο τελευταίων δεκαλέπτων για την ομάδα του Γκρεγκόρ Μπενιό, η οποία γνώρισε τη συντριβή στην εκτός έδρας αναμέτρηση από τη Βιλερμπάν με 107-85, παρουσιάζοντας άμυνα… σχολικού επιπέδου. Η σειρά είναι πλέον στο 1-1 και όλα θα κριθούν το βράδυ της Τετάρτης, με τους γηπεδούχους να πρέπει πρωτίστως να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα στην άμυνα και ακολούθως να δείξουν πως αξίζουν να περάσουν στα ημιτελικά. Απαραίτητη βέβαια η συμβολή του Αμερικανού φόργουορντ / σέντερ Αμινού, ο οποίος ήταν ότι πιο αξιόπιστο επιθετικά για την ομάδα του το βράδυ του Σαββάτου, σταματώντας στους 29 πόντους.

Βιλερμπάν: Αν κάτι έμαθε το βράδυ του Σαββάτου, αυτό ήταν πως η αντίπαλος έχει αν μη τι άλλο πολλά τρωτά σημεία στην αμυντική της λειτουργία, εκεί θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» το βράδυ του Σαββάτου κάνοντας την ανατροπή και πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά της LNB. Επιθετικά δεν ανησυχεί, αφού ο Αμερικανός φόργουορντ Τζέφερσον δείχνει «σεληνιασμένος» (πέτυχε 31 πόντους στο δεύτερο παιχνίδι), το ίδιο και ο «μπαρουτοκαπνισμένος» γκαρντ Ζελαμπάλ ο οποίος πρόσθεσε άλλους 22. Πλήρης θα παραταχθεί η ομάδα του Γκριμπ, με απόλυτη πίστη πως η πρόκριση είναι αν μη τι άλλο εφικτή.



Στο… ψαχνό!

Υψηλό το σκορ στην αναμέτρηση της Σαλόν με
Keywords
Τυχαία Θέματα