Έξυπνα καταστήματα: Η επιχειρηματικότητα της κρίσης!

17:18 21/11/2012 - Πηγή: 24wro
Μέσα σε μια κρίση «γεννιούνται» μεγάλες ιδέες...
Αυτή την άποψη υιοθέτησε και ο Φίλιππος Αλεβιζάκος, ο οποίος έστησε μια επιχείρηση, που αποκλειστικό εμπόρευμά της είναι οι μεταχειρισμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

«Second Hand», δηλαδή δεύτερο χέρι, ονομάζεται το κατάστημα το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Δάφνης, στην Ηλιουπόλεως 96 και η πρωτοπορία του είναι να αγοράζει από ιδιώτες τις παλιές και χρησιμοποιημένες συσκευές τους, προκειμένου να τις πουλάει, σε χαμηλές τιμές, σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μια καινούργια.
Φυσικά, οι συσκευές
αυτές καθαρίζονται, ελέγχονται και αντικαθίστανται τυχόν χαλασμένα ανταλλακτικά, προκειμένου να είναι έτοιμες για άμεση χρήση από τους εν δυνάμει αγοραστές, ενώ το ίδιο το κατάστημα καλύπτει μεταφορικά έξοδα των προϊόντων.
Η ιδέα βεβαίως για το συγκεκριμένο κατάστημα δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο protothema.gr, ο Φίλιππος Αλεβιζάκος βρίσκεται στο χώρο πωλήσεων ηλεκτρικών συσκευών πολλά χρόνια, ενώ εργαζόταν σε εταιρεία, από την οποία, την περίοδο της κρίσης, έβλεπε τους πελάτες να μην έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές.

«Η ιδέα μου βγήκε μέσα από την εργασία μου σε κατάστημα με καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές. Είδα την απήχηση που είχε στον κόσμο, καθώς μου το ζήταγε και με δειλά βήματα που έκανα, κατάλαβα ότι είχε πολύ μεγάλη απήχηση. Έτσι ξεκίνησε αυτή η ιδέα. Το πελατολόγιό μας αυξάνεται, παρόλο που είμαστε μια εβδομάδα ανοιχτοί. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από χαμηλής τιμής, αλλά ταυτόχρονα καλής ποιότητας προϊόντα. Αυτήν την στιγμή το κατάστημα έχει εξυπηρετήσει 20-25 πελάτες».

Το κατάστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του, με στόχο την παροχή μεγάλης γκάμας μεταχειρισμένων προϊόντων οικιακών και επαγγελματικών συσκευών και με συνεχή διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας, με περισσότερες κατηγορίες, δυνατότητα πολλαπλών επιλογών παράδοσης και πληρωμής των προϊόντων, το σωστό έλεγχο των συσκευών και τη συντήρηση αυτών.

Τα εμπορεύματα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα προϊόντα προέρχονται από τον ευρωπαϊκό χώρο και πληρούν τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ουσιαστικά, αυτό που κάνουμε εμείς είναι αγορές, πωλήσεις, ανταλλαγές μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οικιακών συσκευών. Που σημαίνει ότι, παραλαμβάνουμε το προϊόν από ιδιώτες, το ελέγχουμε ότι δουλεύει άριστα και καθαρίζεται με τη δύναμη του ατμού. Από κει και πέρα το διαθέτουμε στον καταναλωτή είτε μέσω του καταστήματος είτε μέσω της ιστοσελίδας μας».

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα