Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων ΟΣΕ και ΕΛΤΑ

09:49 5/12/2012 - Πηγή: 24wro
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου επιταχύνονται οι αποκρατικοποιήσεις των...
ΕΛΤΑ και ΟΣΕ. Η νέα έκδοση του μνημονίου (27/11/2012) φέρνει μπροστά τις δύο αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες αρχικά προγραμματίζονταν να ξεκινήσουν στο β’ και δ’ τρίμηνο του 2013 αντίχτοιχα. Τώρα με το νέο μνημόνιο
οι δύο αποκρατικοποιήσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το α’ τρίμηνο (ΕΛΤΑ) και το β’ τρίμηνο.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναδιαρθρώνει τις δύο προς αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις/ομίλους. Οι ρυθμίσεις που επιφέρει στα ΕΛΤΑ είναι ο διαχωρισμός του Φιλοτελικού Μουσείου από την επιχείρηση, ενώ στον ΟΣΕ, οι νέες ρυθμίσεις αποσχίζουν δραστηριότητες που εκχωρούνται στο Ελληνικό Δημόσιο με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου.

Ειδικότερα μεταβιβάζεται στο δημόσιο η Γαιαοσέ που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία ως αντάλλαγμα για τις κρατικές ενισχύσεις του ΟΣΕ, ενώ συστήνεται η εταιρεία διαχείρισης και συντήρησης τροχαίου υλικού η ROSCO. Και η εταιρεία αυτή μεταβιβάζεται στο Δημόσιο. Επίσης μεταβιβάζεται χωρίς αντάλλαγμα το τροχαίο υλικό στο Δημόσιο ή σε φορέα του Δημοσίου, τους επόμενους δύο μήνες, για εμπορική εκμετάλλευση. Τροχαίο υλικό μπορεί να παραμείνει στον ΟΣΕ, εφόσον συνδέεται με τη δραστηριότητα του διαχειριστή υποδομής.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα