Ελλάδα: Έκρηξη κρατήσεων για το καλοκαίρι

08:39 22/12/2012 - Πηγή: 24wro
20% αύξηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις για την Ελλάδα για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν...
από τις δύο κύριες αγορές εισερχόμενου τουρισμού, Αγγλία και Γερμανία.

Το στοιχείο αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, τονίζοντας ότι και από τη Ρωσία ο ρυθμός των κρατήσεων παρουσιάζει σημαντική άνοδο. Όπως επεσήμανε, οι ανταγωνίστριες χώρες καταγράφουν μονοψήφια αύξηση
στις κρατήσεις τους, γεγονός που θεωρείται φυσιολογικό, αφού την ίδια ώρα η Ελλάδα κερδίζει το χαμένο έδαφος από πέρυσι. Ο κ. Ανδρεάδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την κίνηση από το εξωτερικό και τόνισε ότι ο στόχος των 17 εκατ. τουριστών για το 2013 είναι εφικτός. Οι θέσεις στα αεροσκάφη που έχουν προγραμματιστεί για Ελλάδα του χρόνου, είναι περίπου ένα εκατομμύριο περισσότερες από φέτος, αριθμός που μεταφράζεται σε ένα δισεκατομμύριο επιπλέον έσοδα σε εισπράξεις, προσθέτοντας μια επιπλέον μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και για την Αθήνα, αφού διαφαίνεται ήδη αύξηση στο τουριστικό ρεύμα, βάσει των στοιχείων του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και το τουριστικό πακέτο, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι θετική. Ο κ. Ανδρεάδης είπε ότι δυστυχώς η κατάσταση του εσωτερικού τουρισμού είναι πολύ κακή. «Επειδή ακόμη και σήμερα η ιδιωτική κατανάλωση αποτελεί το 75% του ΑΕΠ (το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 27), η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης προϋποθέτει τη σταδιακή και όχι απότομη προσαρμογή της ιδιωτικής κατανάλωσης σε χαμηλότερα και βιώσιμα επίπεδα. Γι’ αυτό, απαιτείται να ολοκληρωθεί ο κύκλος της βίαιης μείωσης μισθών και συντάξεων και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην οικονομία και τις προοπτικές της. Χωρίς τη σταθεροποίηση της ιδιωτικής κατανάλωσης θα είναι πολύ δύσκολο, κάτω από τη σημερινή οικονομική δομή να ξαναδούμε θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα