Διπλοθεσίτες οι Έλληνες βουλευτές!

04:40 5/4/2011 - Πηγή: 24wro

Ουκ ολίγοι είναι οι κοινοβουλευτικοί, που εκτός από τη βουλευτική τους ιδιότητα...



απολαμβάνουν και μία θέση είτε στο δημόσιο, αν και το συγκεκριμένο “λόμπι” δε θεωρείται ισχυρό, είτε ως εργαζόμενοι σε κρατικές τράπεζες είτε στη ΔΕΗ είτε στον ΟΤΕ.

"Oχι ότι θα πήγαινα
να χτυπάω κάρτα στη ΔΕΗ, αλλά δεν μπορώ να εργαστώ όπως οι συνάδελφοί μου.
στον ιδιωτικό τομέα μετά την άρση του ασυμβιβάστου. Θα μπορούσαν να μας αξιοποιήσουν σε κάποιο άλλο πόστο», λέει μιλώντας προς «Το Βήμα» ο βουλευτής Κοζάνης, Π. Κουκουλόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί την οργανική του θέση στη ΔΕΗ, από όπου προέρχεται και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Αποστόλης.

Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και στον ΟΤΕ, όπως για παράδειγμα αυτό της βουλευτού Φθιώτιδας, Τόνιας Αντωνίου, αλλά και του βουλευτή Αρτας, Κ. Παπασιώζου, ενώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προέρχονται η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, αλλά και ο κ. Αγγ. Τζέκης.

Η Βουλή διαθέτει και δύο υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και επί σειρά ετών πρόεδρο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Α. Μακρυπίδη, καθώς και την προερχόμενη από τη Δράμα, Χαρά Κεφαλίδου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρότι το «λόμπι» των δημοσίων υπαλλήλων δεν θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρό στη Βουλή, καθώς καλύπτει μόλις το 4%-5% του συνόλου, εν τούτοις ο αριθμός των οιονεί «κρατικοδίαιτων» βουλευτών είναι πολύ μεγαλύτερος αν συμπεριληφθούν σε αυτούς οι εκπαιδευτικοί, οι καθηγητές ΑΕΙ, οι εργαζόμενοι σε κρατικές τράπεζες και οι γιατροί που παραμένουν στο ΕΣΥ.

Ισχυρό είναι και ένα άλλο λόμπι των βουλευτών που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα. Το «ισχυρό δίδυμο» του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή οι υφυπουργοί, Φ. Σαχινίδης και Ηλ. Κουσελάς προέρχονται από την Εθνική Τράπεζα, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Χρ. Πρωτόπαπας, ενώ υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας δηλώνει ακόμη και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Ι. Ιωαννίδης.

Συνταξιούχος της ΑΤΕ είναι και η βουλευτής Τρικάλων, Σούλα Μερεντίτη, η οποία ξεκαθαρίζει ότι είναι ενάντια στην άρση του ασυμβιβάστου και σημειώνει ότι οι τραπεζικοί υπάλληλοι επιστρέφουν στη θέση στην οποία εργάζονταν χωρίς να καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις, σε αντίθεση με τους συνδικαλιστές, οι οποίοι μετά το πέρας της θητείας τους επιστρέφουν στη δουλειά τους με μπόνους!

Η κυρία Μερεντίτη εκτιμά, ότι η παράλληλη εργασία των βουλευτών έχει αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν τη θέση τους στο Κοινοβούλιο, ενώ θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει μια μορφή διαπλοκής.

«Ενας λογιστής βουλευτής σε μια επαρχιακή πόλη έχει εξασφαλισμένη πελατεία και μόνο λόγω των διασυνδέσεών του με την εξουσία» υποστηρίζει.

Διαλέξεις στη Νομική Σχολή Αθηνών δίνει ακόμη και σήμερα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος.

«Θα αστειεύεσαι βέβαια. Το κάνω διότι μου αρέσει και δεν θέλω να ξεκόψω από το αντικείμενο, καθώς εάν δεν επανεκλεγώ μπορώ ν
Keywords
Τυχαία Θέματα