Διόδια στο internet από τις εταιρείες!

19:28 10/12/2012 - Πηγή: 24wro
"Διόδια" στο διαδίκτυο σχεδιάζουν να βάλουν οι εταιρείες για την κίνηση των δεδομένων που διέρχεται από τη χώρα τους...
σύμφωνα με τις συζητήσεις που γίνονται στη Διεθνή Διάσκεψη WCIT 2012 στο Ντουμπάι,κάτι που αν αποφασισθεί τελικά αναμένεται να αλλάξει για πάντα τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο.

Η πρόταση για τα διόδια του διαδικτύου έγινε από την Ένωση Ευρωπαίων Παρόχων Υπηρεσιών Επικοινωνιών που έχει 50 μέλη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η οποία ζητά να θεσπιστούν νέοι κανόνες στο
ίντερνετ καθώς οι προηγούμενοι που είχαν θεσπιστεί το 1988 και πρακτικά πλέον δεν ισχύουν.

Οι πάροχοι θέλουν να αποζημιώνονται για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και την αυξανόμενη κίνηση που περνάει μέσα από τις υποδομές τους,καθώς το ίντερνετ διαθέτει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν τις υποδομές των δικτύων.

Ουσιαστικά οι εταιρείες θέλουν να κερδίσουν χρήματα από την κίνηση των δεδομένων και από τις υψηλές ταχύτητες τις οποίες προσφέρουν.

H πρόταση θέλει του παρόχους να προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους όμως αν για παράδειγμα θέλει ένας χρήστης να δει ένα video στο διαδίκτυο να το κάνει αλλά σε μικρότερη ταχύτητα ενώ για να το δει σε full speed θα πρέπει να πληρώσει αρκετά παραπάνω χρήματα!

Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται να έχουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις...

whos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα