Διαμαντοπούλου: Τα πανεπιστήμια στην περιφέρεια αδειάζουν

08:00 15/4/2011 - Πηγή: 24wro
Η υπουργός Παιδείας μιλώντας πριν από λίγο στην αντίστοιχη επιτροπή...
μορφωτικών υποθέσεων της βουλής παρέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία για τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ήταν χαρακτηριστική η έκφραση της ότι: “Τα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στενάζουν από φοιτητές ενώ στην επαρχία αδειάζουν”.

Οι
πρυτάνεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου προς την υπουργό υπογραμμίζοντας ότι δεν εγγυώνται την αξία των πτυχίων εξ΄αιτίας της πληθώρας των φοιτητών που υπάρχουν οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθούν τα εργαστήρια με αποτέλεσμα να απαξιώνονται τα πτυχία τους.

Η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε ενδεικτικά στοιχεία για τα περιφερειακά πανεπιστήμια όπου εισάγονται 360 φοιτητές και από αυτούς τελικά παίρνουν πτυχίο δύο, οι υπόλοιποι 300 μεταγράφονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η κ. υπουργός δεν θέλησε να αναφέρει ονόματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για ευνόητους λόγους.

Υποστηρίζει τους πολύτεκνους και τρίτεκνους αλλά κάθε χρόνο επεσήμανε μεταγράφονται 6000 φοιτητές που είναι παιδιά τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών και αποτελούν το 20% του συνόλου των μεταγραφών. Η κ. Διαμαντοπούλου δεν διαφωνεί προς τις μεταγραφές αλλά τα παιδιά των πολυτέκνων να μεταγράφονται στις σχολές που τους εξασφαλίζουν τα μόρια τους.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα