ΔΕΙΤΕ: Το μέσα γίνεται ένα με το έξω

19:51 25/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το αρχιτεκτονικό γραφείο 123DV σχεδίασε την Villa Veth στο Χάτεμ της Ολλανδίας…
με γνώμονα την απόλαυση του περιβάλλοντος χώρου.
Όταν βρίσκεσαι σε μια περιοχή που περικλείεται από δάσος στη μία του μεριά, λιβάδια στην άλλη και αμμόλοφους, θάμνους, χαμηλή βλάστηση στις υπόλοιπες, τότε αυτό είναι μια ευλογία. Για το μάτι, για την διάθεσή σου, για την υγεία σου. Το αρχιτεκτονικό γραφείο 123DV δεν ήθελε, λοιπόν, με τίποτε να στερήσει από τους ιδιοκτήτες της βίλας
των φωτογραφιών μας αυτήν την επαφή με το εξωτερικό του σπιτιού. Οι μεγάλες τζαμένιες επιφάνειες, η αυλή με το υπόστεγο, η υποδαπέδια θέρμανση, ώστε ακόμη και τις κρύες ημέρες να μπορούν οι κάτοικοι να απολαμβάνουν ανοικτές τις μπαλκονόπορτες και την επαφή με το έξω είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που πρόσθεσαν στην κατοικία ώστε να κάνουν το εσωτερικό του σπιτιού ένα με τη γύρω φύση.
Το ίδιο το σπίτι, βέβαια, εξωτερικά μοιάζει άσχετο με το περιβάλλον του. Είναι μια ντιζαϊνάτη, μοντέρνα κατοικία που θα ταίραζε ίσως περισσότερο σε κάποιο ακριβό προάστειο ενός αστικού τοπίου. Ωστόσο το θερμό, ευχάριστο και αναπαυτικό εσωτερικό αφήνει περισσότερο την αίσθηση ενός εξοχικού σπιτιού, παρά της μόνιμης κατοικίας. Τα έπιπλα είναι όλα σχεδιασμένα από την αρχή για να μεγεθύνουν αυτό το εφέ σε συνδυασμό με την υπόλοιπη διακόσμηση και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της Villa Veth.
Keywords
Τυχαία Θέματα