Ασφυκτικές πιέσεις προς Σαμαρά για συναίνεση

18:13 6/11/2011 - Πηγή: 24wro
Σύσκεψη κορυφής αυτή την ώρα...
στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
«Όσες φορές με έχει καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχω ανταποκριθεί. Αν με καλέσει και τώρα, θα πάω» ήταν – σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού- η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση του πρωθυπουργού, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, να μεταβούν μαζί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τους δυο αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα
και Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον σύμβουλό του Κ. Αρβανιτόπουλο και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, συσκέπτονται αυτή την ώρα για αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από νωρίς το πρωί, πριν ακόμη πάει στο προεδρικό μέγαρο για να συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός του, από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους ακόμη και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να βάλει «νερό στο κρασί του» ώστε να μη συνεχιστεί η κατάσταση χάους στη χώρα, αποδεχόμενος κυβέρνηση συνεργασίας με πολιτικά πρόσωπα και όχι τεχνοκράτες.

Σε αυτό το κλίμα έγινε άλλωστε και η κίνηση των βουλευτών της ΝΔ που απείλησαν ακόμη και με ανεξαρτητοποίηση αν ο κ. Σαμαράς επιμείνει στην άρνηση του.

Και όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του μέσα στο προεδρικό αλλά και μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, μάλλον οι πιέσεις έπιασαν τόπο και φτάσαμε στην ιστορική αλλαγή του προέδρου της ΝΔ.


Keywords
Τυχαία Θέματα