Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Ευελπιστούμε όλα να πάνε καλά

23:22 24/11/2012 - Πηγή: 24wro

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες...
"Ευελπιστούμε οτι τα πράγματα θα πάνε καλά. Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο γιατί είναι άκρως απαραίτητο. Προτεραιότητα μας είναι να προχωρήσουμε προς την ανάκαμψη. Σε άλλη περίπτωση όλες αυτές οι θυσίες θα είναι μάταιες. Πρέπει να ανακάμψουμε και συνεπώς είναι απαραίτητο να πάνε όλα καλά τη Δευτέρα" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες.


Ο πρωθυπουργός είχε πλήθος συναντήσεων με ομολόγους του στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα και εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας. Μάλιστα προτίμησε να παραμείνει στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές του, έστω και τηλεφωνικά.

Ιδιαίτερα σημαντική, ήταν σύμφωνα με συνεργάτες του, η επικοινωνία που είχε, τόσο με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, όσο και με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να υπάρξει «κατανόηση» από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και να μην υπάρξει νέα αναβολή στη θετική απόφαση για την Ελλάδα, στο Eurogroup.

Η αισιοδοξία του Έλληνα πρωθυπουργού για συμφωνία τη Δευτέρα ενισχύθηκε και από τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε ότι «η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και ήρθε η δική μας ώρα να δράσουμε».

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα