Άρχισε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

17:22 4/2/2012 - Πηγή: 24wro
Σε εξέλιξη είναι η τηλεδιάσκεψη ...σε επίπεδο Eurogroup, με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Ευ. Βενιζέλο, να ενημερώνει, τους ομολόγους του υπουργούς στην ευρωζώνη για τις μέχρι στιγμής εξελίξεις στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη όπου μετείχαν οι υπουργοί, Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης,
Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, και Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ανυποχώρητο παραμένει το κλιμάκιο της τρόικας στην απαίτηση για ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα (κατώτατος και 13ος- 14ος μισθός, κλαδικές συμβάσεις- μετενέργεια), σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα.

Στην σύσκεψη, αναφέρει η ίδια πηγή, επισημάνθηκε ότι στον τομέα της Υγείας δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις προσωπικού, αλλά θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές δαπανών, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με το 1 δισ. να αφορά περικοπές τη φαρμακευτική δαπάνη. Περικοπές, ύψους 400 εκατ. ευρώ, θα γίνουν την επόμενη διετία και στον τομέα της Άμυνας. Πάντως, η κυβέρνηση εμμένει να μην ενταχθούν οι στρατιωτικοί στο ενιαίο μισθολόγιο, καθώς και να μη γίνουν απολύσεις ένστολων.
Keywords
Τυχαία Θέματα