Αρχιμαφιόζο συνέλαβε η ιταλική αστυνομία

23:21 25/5/2011 - Πηγή: 24wro
Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν φερόμενο ως αρχηγό της Καμόρα...
της ναπολιτάνικης Μαφίας, ονόματι Τζουζέπε Ντελ’ Άκουϊλα, ο οποίος κρυβόταν σε μία άκρως προστατευμένη έπαυλη έξω από τη Νάπολη, τερματίζοντας με την επιχείρησή της αυτή μία εννιάχρονη περίοδο φυγοδικίας του, μετέδωσε το πρακτορείο ANSA.

Ο Ντελ’ Άκουϊλα, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο με τους πλέον επικίνδυνους φυγόδικους της χώρας, θεωρείται ως ένα από τα σημαίνοντα σκιώδη στελέχη της Καμόρας. Μάλιστα στον ίδιο αποδίδεται η δημιουργία μίας συμμαχίας ανάμεσα
σε διάφορες συμμορίες της ναπολιτάνικης Μαφίας.

Ο ύποπτος κατεζητείτο για απόσπαση χρημάτων μέσω εκβιασμού, διακεκριμένες κλοπές και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Βιτόριο Πιζάνι, ο οποίο προΐστατο της επιχείρησης κατά της Μαφίας, ο Ντελ’ Άκουϊλα είναι ο «χαρισματικότερος όλων των ‘αφεντικών’» στην περιοχή της Νάπολης, παρά τον φαινομενικά μετριοπαθή και μονήρη τρόπο ζωής του: για παράδειγμα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε μόνος του ήταν ένα απλό Φίατ και μάλιστα παλαιό μοντέλο.

Ο Ντελ’ Άκουϊλα προσπάθησε να διαφύγει μέσα από τους αμπελώνες που απλώνονταν πίσω από την έπαυλή του. Τέσσερις κάμερες παρακολούθησης είχαν τοποθετηθεί γύρω από την κατοικία του, όπου στο εσωτερικό της οι διωκτικές αρχές ανακάλυψαν ρούχα σχεδιαστών υψηλής ραπτικής και μπουκάλια ακριβής σαμπάνιας.

Ένα μεταμελημένο στέλεχος της Μαφίας, ο Σαλβατόρε Τζουλιάνο περιέγραψε τον συλληφθέντα ως έναν «αμείλικτο φονιά», ο οποίος είχε διαπράξει «μία εκατοστή φόνους».

Η Καμόρα δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στις περιοχές γύρω από τη Νάπολη. Διαθέτοντας ένα ευρύ διεθνές δίκτυο δραστηριοτήτων, από τις οποίες κερδίζει πολλά δισ. ευρώ, είναι κυρίαρχη στους τομείς της λαθρεμπορίας ναρκωτικών και στη διάθεση πλαστών προϊόντων.
Keywords
Τυχαία Θέματα