Αρχές Φεβρουαρίου στην Αθήνα η δόση

09:42 22/1/2013 - Πηγή: 24wro
Την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, ενέκρινε το Eurogroup...
αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η απόφαση ελήφθη από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στον χρόνο ρεκόρ των οκτώ λεπτών, καθώς η Αθήνα είχε εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα. Για το λόγο αυτό, οι υπουργοί Οικονομικών εξέφρασαν στον Γ.Στουρνάρα την ικανοποίησή
τους.
Η εκταμίευση των 9,2 δισ. ευρώ θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου και από αυτά, τα 7,2 δισ. ευρώ αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δισ. ευρώ τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωζώνης για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων ενεργειών από την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα για τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αναπροσαρμογή των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σημείωσε, δε, ότι το Eurogroup αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση την απλοποίηση της φορολογίας επί των εισοδημάτων, την προσεχή άνοιξη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι μετά τη θετική εισήγηση της τρόικας, υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ότι το διοικητικό συμβούλιο του EFSF αναμένεται να αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.

moneypost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα