Αποκαλύψεις-σοκ του Guardian για τις διαρροές πετρελαίου

23:25 6/7/2011 - Πηγή: 24wro
Για σοβαρότατες και επικίνδυνες διαρροές πετρελαίου και αερίου στη Β. Θάλασσα κάνει ...λόγο ο βρετανικός Guardian, o οποίος δημοσιεύει σχετικό έγγραφο της αρμόδιας Αρχής (Health and Safety Executive).

Το προαναφερθέν έγγραφο- ντοκουμέντο αναφέρει τις εταιρείες οι οποίες ευθύνονται για 100 σημαντικές διαρροές, κατά τα έτη 2009 και 2010.

Η πλατφόρμα εξόρυξης που φέρεται να προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά είναι η Brent
Charlie, η οποία ανήκει στην εταιρεία Shell, που σκοπεύει μάλιστα να προβεί σε νέες γεωτρήσεις στις θάλασσες του Μποφόρ και του Τσούκσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει το δημοσίευμα, μία από τις χειρότερες περιπτώσεις της διετίας, είναι όταν διέρρευσαν από την πλατφόρμα τέσσερις τόνοι αερίου γεγονός που είχε ως συνέπεια τη διακοπή της παραγωγής, τον Απρίλιο του 2010.

Η Shell διέκοψε τον Ιανουάριο την παραγωγή πετρελαίου από την Brent Charlie και από άλλες τρεις πλατφόρμες, λόγω σοβαρών προβλημάτων ασφαλείας.

Δεύτερη στην τραγική λίστα με τον μεγαλύτερο αριθμό διαρροών την ίδια διετία, είναι η γαλλική Total και ακολουθούν η δανική Maersk και η καναδική Talisman.

Πάντως οι εταιρείες διαψεύδουν τα περί προβλημάτων ασφαλείας σε αυτές τις εξέδρες, όσο και τους ισχυρισμούς ότι όσοι εργάζονται εκεί, δεν μιλούν για τα όσα συμβαίνουν, φοβούμενοι ότι θα μείνουν άνεργοι, σε περίπτωση που σταματήσουν να λειτουργούν οι πλατφόρμες.
Keywords
Τυχαία Θέματα