Με απέλαση απειλεί το Ισραήλ ακτιβιστές υπέρ των Παλαιστίνιων

22:15 6/7/2011 - Πηγή: 24wro
Οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που σκοπεύουν να συγκεντρωθούν την Παρασκευή στο διεθνές... αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ θα απελαθούν αμέσως μετά την άφιξή τους στο Ισραήλ, διαμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς.«Αυτοί οι χούλιγκαν», όπως τους χαρακτήρισε, «που προσπαθούν να παραβιάσουν τους νόμους μας δεν θα επιτραπεί να μπουν στη χώρα και θα απελαθούν αμέσως στις πατρίδες τους», είπε ο Αχαρόνοβιτς στον οποίο ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει αναθέσει να διαλύσει τη διαδήλωση.
Πρόσθεσε ακόμη, σύμφωνα με τη Jerusalem Post ότι «δεν θα επιστρέψουμε στη δημόσια προπαγάνδα, σε υποκίνηση παθών και σε παράνομες διαδηλώσεις να καταστρέψουν τη νομιμότητα στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τα αεροσκάφη που θα φτάσουν την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν από την Ευρώπη θα κατευθυνθούν σε ξεχωριστό τερματικό σταθμό και όλοι οι επιβάτες θα υποβληθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο.

Όπως έχουν ανακοινώσει μέσω του διαδικτύου φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές, σκοπεύουν να φτάσουν «κατά εκατοντάδες», όπως λένε, στο Τελ Αβίβ την Παρασκευή 8 Ιουλίου με σκοπό να μεταβούν στη συνέχεια στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Ανταποκριθήκαμε σε έκκληση παλαιστινιακών οργανώσεων και είμαστε περισσότεροι από 500 άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Θα αναχωρήσουμε στις 8 Ιουλίου για να τους συναντήσουμε [τους Παλαιστίνιους], για να τους δείξουμε ότι ο κόσμος δεν τους ξεχνά» αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.bienvenuepalestine.com.

Σύμφωνα με τους οργανωτές περίπου 300 Γάλλοι και αδιευκρίνιστος αριθμός Βέλγων, Γερμανών, Βρετανών, Αμερικανών και Ιταλών θα συμμετάσχει στην επιχείρηση «Καλωσήρθατε στην Παλαιστίνη».

«Δεν θα κρύψουμε το γεγονός ότι ερχόμαστε για να επισκεφθούμε τους Παλαιστίνιους φίλους μας. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας αρνηθεί την είσοδο στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη», σημειώνεται ακόμη στην ιστοσελίδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα