Ανοιξιάτικη άσκηση: Ανεβάστε τους τόνους

18:58 14/5/2012 - Πηγή: 24wro
Η personal trainer των stars, Ramona Braganza μας δίνει tips για να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη...
για τη σιλουέτα και την υγεία μας, με την ανοιξιάτικη fitness ρουτίνα που θα ακολουθήσουμε- όποια κι αν είναι αυτή.

1) Ενέργεια πριν την άσκηση:

Τριάντα λεπτά πριν ξεκινήσετε να γυμνάζεστε, συνίσταται η κατανάλωση μίας μπάρας ενέργειας ή μίας μπανάνας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, φάτε ένα
υγιεινό σνακ την μία ώρα μετά την γυμναστική. Βοηθάτε, έτσι τον μεταβολισμό να κάνει μεγαλύτερες καύσεις.

2) Μην αφυδατώνεστε:
Είτε προτιμάτε το νερό, είτε ένα αναψυκτικό χωρίς θερμίδες, η αλήθεια είναι ότι όλα τα ροφήματα βοηθάνε στην ενυδάτωση του οργανισμού. Μάλιστα, ακόμα και ο καφές ή άλλα ροφήματα με καφεΐνη μπορούν να «ξυπνήσουν» τον οργανισμό πριν την άσκηση.

3) Πείτε «όχι» στη στέρηση:
Είναι γνωστό σε όλους ότι, για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η συστηματική άσκηση πρέπει να συνδυάζεται με μία ισορροπημένη διατροφή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας φαγητά ή αναψυκτικά- απλώς μην τα περιλαμβάνεται καθημερινά στη διατροφή σας. Φροντίστε, ανά διαστήματα, να επιβραβεύετε με αυτά τον εαυτό σας για την σκληρή δουλειά.

4) Βάλτε φαντασία:
Δεν υπάρχει κανόνας που να επιβάλλει ότι η άσκηση πρέπει να γίνεται εντός των τειχών του γυμναστηρίου. Επωφεληθείτε από τα (ελάχιστα, είναι η αλήθεια) πάρκα ή άλση της πόλης σας και αρπάξτε όποια ευκαιρία σας δίνεται για να κάψετε θερμίδες. Καταργείστε το ασανσέρ και ανεβαίνετε τα σκαλιά δύο- δύο, για να επιτύχετε τις μέγιστες δυνατές καύσεις.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα