Ανήσυχος ο Τρισέ για την διεύρυνση των οικονομικών ανισορροπιών

13:07 19/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ την Κυριακή εξέφρασε την ανησυχία του...
για την διεύρυνση των παγκόσμιων οικονομικών ανισορροπιών μετά την οικονομική κρίση, ανακηρύσσοντας το συγκεκριμένο θέμα σαν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της οικονομίας.

«Η ανησυχία εστιάζεται στο ότι μετά από την ύφεση στην οποία οδήγησε η κρίση, οι παγκόσμιες ανισορροπίες ξεκινούν να διευρύνονται ξανά» είπε ο Τρισέ,
σύμφωνα με το λόγο που ετοιμάστηκε για να παραλάβει στην τελετή παράδοσης το Παγκόσμιο Οικονομικού Βραβείο για το 2011, από το Ινστιτούτο για την παγκόσμια Οικονομία στο Kiel, στην βόρεια Γερμανία.

Τέτοιες ανισορροπίες δημιουργούν προκλήσεις για παγκόσμια νομισματική και δημοσιονομική συνεργασία, είπε ο Τρισέ και πρόσθεσε πως η παγκόσμια οικονομία έχει πολλή δουλειά να κάνει για να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις.

Ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε πως η Ευρωζώνη δεν «συνεισφέρει» στις παγκόσμιες ανισορροπίες και ότι έχει ένα σημαντικό μερίδιο στην αποτελεσματική παγκόσμια επανεξισορρόπηση. Παράλληλα ανέφερε ότι ο παγκόσμιος ρόλος του ευρώ υπογραμμίζει υψηλό βαθμό σταθερότητας.
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα