Αληθινός επιζήσαντας...

17:27 2/4/2012 - Πηγή: 24wro
Πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να επιζήσουν σε ένα ερημικό μέρος ...με ελάχιστα τρόφιμα και πίνοντας ουσιαστικά μόνο νερό; Πολύ λίγοι θα πείτε.

Πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να το καταφέρουν αυτό σε ηλικία...
75 ετών έχοντας διαβήτη, βηματοδότη στην καρδιά και έχοντας υποστεί τριπλό μπάϊ πας; Πριν προλάβετε να πείτε «κανείς», ο Τζέϊμς Κλέμοβιτς αποτελεί ζωντανή απόδειξη της θέλησης για ζωή.

Ο Κλέμοβιτς μαζί με τον φίλο του Λάζλο Σάμπο είχαν πάει εκδρομή στην αχανή έρημο της Νεβάδα για να εξερευνήσουν εγκαταλελειμμένα ορυχεία. Το αυτοκίνητό τους χάλασε σε σημείο όπου τα κινητά δεν
είχαν σήμα. Πέταξαν φωτοβολίδες, άναψαν φωτιές αλλά κανείς δεν τους είδε. Σε μια έκταση 6.000 τετραγωνικών μιλίων ζουν λιγότεροι από 7.000 άνθρωποι, οπότε οι πιθανότητες να χαθείς για πάντα είναι μεγάλες.

Πέρασαν πέντε μέρες με οικονομία στα τρόφιμα και πίνοντας νερό από χιόνι που έλιωναν. Μετά από αυτό το διάστημα ο Σάμπο πήγε να βρει βοήθεια και ο Κλέμοβιτς έμεινε στο αυτοκίνητο.

Συνέχισε να πίνει πολύ νερό, κράτησε αναλυτικό ημερολόγιο της περιπέτειας του και έγραφε κάθε μέρα ένα γράμμα στη γυναίκα του.

Η Τζόαν Κλέμοβιτς είχε ανησυχήσει τρομερά αφού ο άντρας της δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της και όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα από τις αρχές φοβήθηκε τα χειρότερα. Η αγωνία μεταβλήθηκε σε χαρά όταν έμαθε ότι ο Τζέϊμς βρέθηκε ζωντανός από στρατιωτική μονάδα που έκανε ασκήσεις στην περιοχή.

Οι στρατιώτες έδωσαν στον 75χρονο μια μπανάνα, τρία πορτοκάλια και δύο αυγά ώστε να αναλάβει λίγο και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο.

Ο Κλέμοβιτς είναι καλά, θα πάρει εξιτήριο και περιμένει να φτιαχτεί το αυτοκίνητο ώστε να επιστρέψει σπίτι του στο Κολοράντο. Ο φίλος του δυστυχώς δεν τα κατάφερε και βρέθηκε νεκρός τρία χιλιόμετρα αφού είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να βρει βοήθεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα