Handelsblatt: Η στερνή γνώση των Ελλήνων

18:20 12/5/2011 - Πηγή: 24wro
«Η στερνή γνώση των Ελλήνων», είναι το τίτλος ρεπορτάζ του Γκερντ Χέλερ...
στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt που αναφέρεται επίσης στη σημασία των χθεσινών κινητοποιήσεων:


«Με απεργίες και διαδηλώσεις κινητοποιήθηκαν χθες δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κατά του προγράμματος λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου.


Τα συνδικάτα δεν κατάφεραν όμως αυτή τη φορά να κινητοποιήσουν περισσότερους διαδηλωτές, όπως ήλπιζαν. Παρατηρητές των απεργιών και των διαδηλώσεων στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι χθες σημειώθηκε η μικρότερη συμμετοχή κόσμου μέσα στους τελευταίους 14 μήνες.


Ασφαλώς η απεργία είχε επιτυχία στο δημόσιο τομέα, αλλά στην ιδιωτική οικονομία είχε ελάχιστη απήχηση. Αυτό δείχνει ότι αυξάνεται η απάθεια των πολιτών ή ενισχύεται η θέση ότι οι περικοπές είναι αναπόφευκτες, εάν η χώρα επιθυμεί να βρει μια διέξοδο από το φαύλο κύκλο των χρεών.


Παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις


Ενώ τα συνδικάτα αγωνίζονται μέχρις εσχάτων κατά της σχεδιαζόμενης πώλησης των δημοσίων επιχειρήσεων για να διαφυλάξουν τα προνόμιά τους, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση τέσσερις στους δέκα Έλληνες εκτιμούν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητες. Όμως ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει το θέμα με διστακτικότητα.»

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα