DIE ZEIT: Η καλύτερη Ελλάδα

19:01 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Με τίτλο , η καλύτερη Ελλάδα…
η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit παρουσιάζει το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς του κ Φώτη Κουβέλη και σημειώνει ότι υπάρχει στην Αθήνα μια πραγματική αντιπολίτευση, όπου πολλοί εναποθέτουν τις ελπίδες του για το μέλλον του πολιτικού συστήματος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη
υπογραμμίζει ότι «η παλιά πολιτική σκέψη πέθανε και όποιος δεν το έχει αντιληφθεί, δεν έχει καμία θέση στην πολιτική σκηνή» συμπληρώνοντας ότι «ήρθε η στιγμή της αλήθειας για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Δεν έχουμε περιθώρια πια για λαϊκισμό».
Ο κ. Κουβέλης δηλώνει πως η δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης είναι μια ρεαλιστική λύση και υποστηρίζει πως «για τον κ. Παπαδήμο, αν και είναι άριστος επιστήμονας, και να τον αποδέχεται η ευρωπαϊκή ελίτ, η ελληνική πραγματικότητα θα είναι πολύ σκληρή».
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Ο νέος πρωθυπουργός θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις τόσο από το πεζοδρόμιο και τις διαδηλώσεις, λόγω των περικοπών που συνοδεύουν το πακέτο, όσο και από την πολιτική ελίτ, η οποία θα προσπαθεί από το παρασκήνιο, να κάνει μαριονέτα της τον νέο πρωθυπουργό.»

prionokordela.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα